Beeld © Getty Images

De 10 grootste openbaringen uit biografie prins Harry en Meghan

15 augustus 2020 13:49

Het boek 'Finding Freedom' heeft in de maanden voor het uitkwam al veel stof doen opwaaien. Toch blijkt de biografie nog bomvol onthullingen over het leven van prins Harry (35) en Meghan Markle (39) te staan. Dit zijn de 10 meest opzienbarende openbaringen uit het boek.

"Elizabeth heeft aan Harry duidelijk gemaakt dat ze het altijd zal blijven steunen"

1. Meghan kreeg 'koninklijke lessen' van Queen Elizabeth

Er gaan al jaren geruchten dat het Britse koningshuis nieuwe leden klaarstoomt voor het koninklijke leven. Ook Meghan moest het ontgelden en ging in de leer bij Queen Elizabeth, aldus Finding Freedom. "De koningin was aangenaam, hartelijk en vrijgevig naar de nieuwe Hertogin (...) Ze gaf Meghan zelfs een paar pareldiamanten oorbellen. Meghan was een ijverige leerling wat betreft het koninklijke protocol en werd geregeld gespot met mappen vol onderzoek naar het onderwerp. Ze nam haar nieuwe rol enorm serieus. En Elizabeth gaf haar de masterclass erin." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meghan Markle is eerste Britse royal ooit die in VS gaat stemmen

2. Archie's nachtzuster werd ontslagen op haar tweede avond

Het zong al een tijd rond dat Harry en Meghan besloten hun nachtzuster te ontslaan, maar de reden was onduidelijk. Uit de biografie blijkt dat ze op de tweede avond al de bons kreeg, omdat ze zich 'onprofessioneel gedroeg'. "Het stel besloot een nieuw iemand aan te nemen, maar konden het niet laten om gewoon zelf te checken of het wel goed ging met Archie", aldus het boek. "Uiteindelijk besloten ze het zonder de hulp van een nachtzuster te doen." Bovendien wilde het koppel het huis niet vullen met personeel. "Harry zag hoe dat ging bij William en wilde dat niet voor zijn gezin."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Pers zeer negatief over boek Harry en Meghan: 'Marathon van gezeur'

3. Meghan was 'woedend' dat haar vervreemde zus zich uitsprak tegen haar

Samantha Markle zorgde voor heel wat onrust toen ze vlak voor Harry en Meghans huwelijk overal in de media verscheen. Hierin beweerde de halfzus van Meghan dat ze het pijnlijk vond om niet uitgenodigd te zijn voor de trouwerij. Maar Finding Freedom weerspreekt dit. De twee zouden elkaar al meer dan tien jaar niet hebben gezien. "Meghan is niet opgegroeid met Samantha. Ze zag haar bijna nooit." Bovendien waren Meghans broer Thomas én Samantha niet aanwezig bij haar eerste huwelijk, dus vond ze het verrassend dat ze er wel bij wilden zijn met haar tweede. "Natuurlijk willen ze nu wel komen, omdat Meghan met een prins trouwt", vertelt een bron in de biografie. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Harry en Meghan hebben huis in Santa Barbara op de kop getikt'

4. Harry is nog altijd heel close met zijn oma

Meghan en Harry's vertrek naar de VS kwam als een grote verrassing voor Queen Elizabeth. Volgens het boek had het koppel nog geprobeerd om een meeting met haar te regelen, maar ze was niet beschikbaar tot eind januari 2020. Het stel was bang dat de pers lucht zou krijgen van hun verhuizing en besloten zonder overleg aan te kondigen weg te gaan uit het Verenigd Koninkrijk. Ondanks haar schrik en 'kapot' te zijn van het nieuws, zou Harry nog altijd erg close zijn met zijn oma. "De Queen is nog altijd één van de belangrijkste vrouwen in zijn leven (...) Elizabeth heeft aan Harry duidelijk gemaakt dat ze hem altijd zal blijven steun." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Buckingham Palace vroeg Oprah naar vriendschap met Meghans ma'

5. Meghan en Harry bespraken na één jaar samenzijn al hun huwelijk met paleismedewerkers 

Een kleine 18 maanden samenzijn en het was gelijk raak: Harry en Meghan kondigden aan verloofd te zijn. Maar als het aan het stel had gelegen, waren ze al eerder begonnen met plannen. De twee zouden hun paleismedewerkers al na één jaar samenzijn hebben ingelicht dat ze wilden trouwen. "Ze waren er toen al van overtuigd dat er een huwelijk ging plaatsvinden. Ze vroegen het paleis en de medewerkers om mee te denken over het moment dat het huwelijk het beste zou uitkomen." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Veelbesproken biografie Harry en Meghan eindelijk gepubliceerd

6. Meghan gaf een speech tijdens haar eigen bruiloft

Het huwelijk kwam er dan eindelijk van in 2018 en werd door een miljoenenpubliek aanschouwd. Natuurlijk kregen de fans niet alles te zien, zoals de speech die Meghan voorlas tijdens het huwelijksfeest. De koninklijke traditie is dat de getuige, de gastheer en misschien de bruidegom een toespraak houden, maar ook hier brak Meghan de regels door een toost te geven. Ze zou haar moeder, prins Charles en Camilla hebben bedankt. Hiermee treedt Meghan in de stoute voetsporen van niemand minder dan Queen Elizabeth, die zelf óók een korte speech gaf tijdens haar huwelijk in 1947 met prins Philip. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Beste vriend zag geen heil in relatie Harry en Meghan'

7. Harry is de 'leuke oom' van de familie 

Harry was tot over zijn oren verliefd op Meghan, maar zijn broer prins William was een stuk sceptischer over haar toetreden tot de familie. De jongere prins vond dat er 'een behoorlijk dunne lijn is tussen uitkijken voor een ander en neerbuigend doen'. De veelbesproken ruzie tussen de twee is ogenschijnlijk nog niet voorbij, maar de broers waren voorheen heel close. "Ze maakten áltijd tijd voor elkaar vrij, maar spenderen nu nauwelijks tijd met elkaar", aldus het boek. Harry was altijd een belangrijk onderdeel van het leven van zijn neefjes en nichtje. "Hij vond het geweldig om even langs te wippen om George en Charlotte te zien en nam vaak cadeautjes mee. Hij kocht een elektrisch autootje voor zijn neefje en een driewieler voor zijn nichtje."  

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meghan Markle schittert door afwezigheid nieuwe editie Vogue

8. Meghan heeft Harry veel inzichten gebracht 

Harry zou dankzij Meghan een stuk volwassener zijn geworden. De prins zet zich hartstochtelijk in voor een aantal goede doelen die zich focussen op mentale gezondheid en zich uitspreken tegen racisme. Harry zou zich 'enorm beschermend' hebben opgesteld jegens Meghan en zou geshockeerd zijn geweest door de manier waarop zij werd aangevallen door mensen in zijn omgeving en in de pers. "Meghan had het gevoel dat het commentaar en de verhalen in de roddelbladen niet slechts een cultuurclash was, maar vooral seksistisch en bevooroordeeld. Racisme ziet er anders uit in Groot-Brittannië dan in Amerika, maar het valt niet te ontkennen dat het er is en hoe diepgeworteld het is." Harry heeft zich sindsdien fel uitgesproken tegen kritiek op zijn echtgenote. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit speelde er allemaal mee bij vertrek Harry en Meghan

9. Harry heeft één favoriete emoji

Meghan en Harry vielen als een blok voor elkaar en waren 'per direct geobsedeerd' na hun eerste date. Al snel waren ze een koppel en vlogen ze naar Zuid-Afrika voor hun eerste vakantie samen. Na drie maanden zou Harry zijn liefde voor Meghan al hebben verkondigd. Maar één van de geinigere onthullingen in Finding Freedom is dat Harry graag via sms'jes communiceerde met zijn liefje. "Zijn berichten waren vaak kort en stonden vol met emoji's. Vooral die van het spookje, die hij vaak gebruikte in plaats van een smiley. Waarom hij dat deed is niet bekend. Maar Meghan vond het grappig en aandoenlijk." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meghan Markle kreeg op haar donder van koningshuis om kettinkje

10. Prins Harry en prinses Eugenie zijn niet meer zo close als ze waren

Prins Harry was altijd 'heel close' met zijn nichtje prinses Eugenie, maar de twee zijn uit elkaar gegroeid. En dat zou een specifieke reden hebben. Harry en Meghan kondigden hun zwangerschap een paar dagen na het huwelijk van Eugenie aan. Maar in Finding Freedom blijkt dat het stel het tíjdens het huwelijksfeest aan hun vrienden en familie lieten weten en dat viel niet goed bij Harry's nichtje. "Eugenie had het gevoel dat ze best eventjes hadden kunnen wachten met het vertellen", aldus het boek. Het stel wilde het wereldkundig maken, omdat Meghans buikje al 'zichtbaar' was en ze een tour zouden doen door Australië en Nieuw-Zeeland. 

Het was pijnlijk voor Eugenie, omdat ze altijd close was met Harry en zijn relatie met Meghan steunde. "Eugenie en Harry hadden van alle kleinkinderen de sterkste band (...) Ze gingen geregeld samen uit in Londen (...) Harry vertrouwde zijn nichtje en respecteerde haar adviezen. Eugenie was dan ook één van de eersten die wist van zijn relatie met Meghan." Inmiddels is de band bekoeld, omdat ze vond dat ze de aandacht probeerden weg te halen van haar huwelijk met hun zwangerschapsaankondiging. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beckhams nodigen Harry en Meghan uit voor huwelijk zoon

Finding Freedom heeft niet alleen hoge ogen gegooid bij de fans van Harry en Meghan, maar ook bij de vader van de Hertogin van Sussex. In de video hieronder zie je hoe hij reageerde op alle verhalen die de ronde doen dankzij het boek. 

Thomas Markle reageert op ophef biografie Harry en Meghan

04:09

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!