Koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Beeld © ANP

Willem-Alexander en Máxima reageren na verbreken coronaregels

24 augustus 2020 11:14

Het was afgelopen weekend groot nieuws toen er een foto van ons koningspaar op internet circuleerde. Op de foto is te zien hoe Willem-Alexander (53) en Máxima (49) niet voldoende afstand bewaren van een ander persoon. Een reactie bleef uit, tot nu.

"Want ook op vakantie is naleven van coronaregels essentieel om het virus eronder te krijgen"

De Rijksvoorlichtingsdienst wilde in eerste instantie niet reageren, omdat de foto tijdens de vakantie van het koningspaar is gemaakt en dus als een privékwestie wordt gezien. Maar nadat de media het bericht veelvuldig overnamen, hebben Willem-Alexander en Máxima besloten om een reactie te geven. Dat doen ze via het Twitter-account van het Koninklijk Huis.

'In de media verscheen een foto waarop we te weinig afstand houden. In de spontaniteit van het moment hebben we daar niet goed op gelet. Dat hadden we natuurlijk wel moeten doen. Want ook op vakantie is naleven van coronaregels essentieel om het virus eronder te krijgen', staat er geschreven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Koning en koningin schenden coronaregel tijdens vakantie in Griekenland

De koning en koningin genieten momenteel van een vakantie in Griekenland. De foto werd genomen in een restaurant op het Griekse eiland Milos. RTL Nieuws vond na onderzoek het restaurant waar de foto is genomen en nam contact op. Een medewerker (naam bekend bij de redactie) van het restaurant bevestigt dat de koning en koningin afgelopen week in het restaurant waren en dat de man op de foto één van de eigenaren is.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Naam boot Willem-Alexander en Máxima begint óók met een A

Bij de jaarlijkse zomershoot voor de Nederlandse pers vertelde Máxima ironisch genoeg nog dat het socialmediagebruik van haar dochters niet altijd goed gaat.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!