Eloise van Oranje Beeld © Instagram @EliosevanOranje

Eloise van Oranje reageert op cover weekblad Weekend

27 augustus 2020 10:38

Eloise van Oranje is begonnen aan het studentenleven, en dat is deze week te zien op de voorkant van weekblad 'Weekend'. Daar prijkt de dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien met sigaret. De royal reageert nu zelf op de foto op Instagram.

"Ik wil genieten van mijn (studenten)leven"

Eloise laat in een Instagram Story weten: 'Ik denk dat sommigen van jullie de artikelen hebben gezien. Ik vind het zo raar om mee te maken en het maakt me oncomfortabel om zomaar gefotografeerd te worden.' Lange tijd leefde de oudste kleindochter van prinses Beatrix een 'normaal' leven, maar sinds haar achttiende staat ze in de spotlights, onder meer door haar succes op Instagram. Deze week werd zij met de nadelen van die bekendheid geconfronteerd toen zij stiekem gefotografeerd werd met een sigaret in haar handen. Voor Weekend was die foto voorpaginamateriaal.

'Ik rook één sigaret en iemand maakt er meteen een foto van... Wat is daar nieuws aan?' vraagt Eloise zich af. 'Ik wil genieten van mijn (studenten)leven en hopelijk snappen jullie dit!'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zo gewoon gebleven: Eloise van Oranje proeft van studentenleven

De royal heeft veel lieve berichten gehad naar aanleiding van de Weekend-cover en die zijn niet mals tegenover het blad. 'Ik zie net een foto van je op zo'n kappersblaadje en vond dat ik je toch even een bericht moest sturen. Wat een kutstreek van zo'n vervelend journalistje', is een van de reacties. Haar volgers steken Eloise een hart onder de riem: 'Trek je niks aan hoor van de roddelbladen. We zijn allemaal jong geweest en alles uitproberen hoort erbij. Geniet inderdaad maar lekker van je studentenleven! Triest dat ze dit op hun voorpagina zetten.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gaat Eloise van Oranje deze andere royal it-girls achterna?

Constantijn en Laurentien lieten gisteren in een reactie aan Shownieuws weten: "Eloise is in eerste plaats een privépersoon met de daarbij behorende rechten op privacy. Wij verwachten dat deze gerespecteerd worden. De publicatie van deze foto’s doet daar afbreuk aan." Volgens de royals zijn de foto's genomen in de privésfeer van de gravin, bevatten ze geen nieuwswaarde en dragen ze evenmin bij aan het publieke debat. De Rijksvoorlichtingsdienst wil het graag bij de reactie van Constantijn en Laurentien laten.

Een groot deel van de koninklijke familie wordt in Nederland beschermd door de mediacode. De Nederlandse pers mag geen privéfoto's delen van het koninklijk huis, Eloise valt daar niet onder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eloise van Oranje over liefdesleven (en haar koosnaampje) op Insta

Eloise, Elo voor intimi, is de afgelopen maanden uitgegroeid tot een influencer op Instagram. Royaltyverslaggever Annemarie de Kunder sprak prinses Laurentien over haar dochter. Zij is natuurlijk apetrots.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!