Beeld © Getty Images

Harry en Meghan betalen omstreden renovatiekosten terug

8 september 2020 15:46

Prins Harry (35) en Meghan Markle (39) kregen zo'n 3,2 miljoen dollar van de staat om Frogmore Cottage om te toveren tot hun persoonlijke paleisje. De Hertog en Hertogin van Sussex wonen er inmiddels al een tijdje niet meer, maar er was veel te doen om het feit dat de belastingbetaler moest opdraaien voor de kosten van de renovatie. Inmiddels heeft het stel het bedrag tot op de cent teruggestort.

"Er is door de Hertog van Sussex een bijdrage overgemaakt naar de soevereine beurs"

Het Britse onderkomen van prins Harry en Meghan werd verbouwd voor ruim 2,4 miljoen pond. De renovatie vormde de start van hun tijd als getrouwd stel en gloednieuwe ouders in het Verenigd Koninkrijk, maar stuitte op veel kritiek. De belastingbetalers draaiden namelijk op voor de kosten van het vernieuwde pand. Kort daarna vertrok het stel zelfs naar de Verenigde Staten. Maar mét een Netflix-deal onder de arm hebben prins Harry en Meghan het openstaande bedrag inmiddels terugbetaald. 

Harry en Meghan sluiten miljoenendeal met Netflix

03:01
Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

'Buren van Harry en Meghan zijn paparazzi helemaal zat'

"Er is door de Hertog van Sussex een bijdrage overgemaakt naar de soevereine beurs", laat een woordvoerder voor prins Harry weten aan de Britse krant The Guardian. "Deze bijdrage dekt de volledige renovatiekosten van Frogmore Cottage, een landgoed van Hare Majesteit de Koningin, en zal het onderkomen van prins Harry en Meghan blijven als ze in het Verenigd Koninkrijk zijn." Die 'soevereine beurs' is waar alle onkosten die worden gemaakt door het Britse koningshuis uit worden betaald. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Spotify heeft miljoenen over voor deal met Meghan en Harry'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!