Beeld © Getty Images

Déze royals hebben gillende ruzie met elkaar

11 september 2020 18:14

Dat mensen met blauw bloed net zo goed kunnen bekvechten als 'gewone' families, bewijzen de volgende royals wel. Hoewel er alles aan gedaan wordt om de vieze was niet buiten te hangen, zijn de volgende gillende ruzies helaas voor hen niet achter gesloten paleisdeuren gebleven.

Prins William en prins Harry

Ooit waren ze gek op elkaar, hierboven zijn ze nog lachend te zien, tegenwoordig kunnen ze elkaar nauwelijks nog luchten of zien. Het komt de toekomstige koning van het Verenigd Koninkrijk daarom vast niet slecht uit dat zijn jongere broer met zijn gezin naar Los Angeles is verhuisd. Volgens royaltyverslaggever Omid Scobie is er tijd nodig om de gebrouilleerde relatie te herstellen. De mannen spreken nauwelijks met elkaar, hoewel er soms verbetering lijkt te komen.

Wat is er allemaal aan de hand? Scobie is van mening dat William het niet kon waarderen dat Harry en Meghan totaal onaangekondigd hun terugtreden uit de Britse monarchie bekendmaakten. "Hij is niet alleen Harry’s broer, maar ook de toekomstige koning en hij voelde dat de verklaringen van Harry en Meghan de reputatie van de familie hadden geschaad."

Doordat Harry en Meghan uit het koninklijk huis stapten, kwamen familiezaken aan het licht die eigenlijk privé hadden moeten blijven. Volgens Scobie is William daar boos om geworden en is dat de reden dat de broers elkaar maanden amper gesproken hebben. "Er was veel pijn en dat duurt tot op de dag van vandaag."

Het binnenslepen van de megadeal met streaminggigant Netflix kan mogelijk ook een doorn in het oog van William worden. Ze hebben naar verluidt hun handtekening onder een contract gezet waar meer dan 100 miljoen euro mee gemoeid is. De commerciële deal is tot daaraan toe, maar de geplande documentaire over hun moeder Diana? Dat zorgt ongetwijfeld voor nog meer hommeles. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Prins William en Harry spreken elkaar nauwelijks nog'

Oud-koningin Sofia en koningin Letizia 

Verwacht geen sprankelende kerstdiners met veel gezelligheid in het Spaanse koningshuis. Oud-koningin Sofia, de moeder van de huidige koning Felipe, en de regerende koningin Letizia hebben het zelfs publiekelijk met elkaar aan de stok gekregen.

Er ontstond een heuse mediarel nadat Letizia haar schoonmoeder een standje gaf tijdens de paasmis in 2018. Letizia wilde het niet hebben dat oma met haar kleinkinderen op de foto ging en dus blokkeerde ze de boel. Een klassiek voorbeeld van een ruziënde schoonmoeder en schoondochter. Alleen jammer dat het hier om Spaanse royals gaat die toch al geen beste reputatie hebben. De beelden kun je hierboven bekijken. 

De media smulden destijds van de beelden die op het internet waren beland, want nu werd duidelijk te zien dat de geruchten kloppen: de twee vrouwen kunnen niet goed met elkaar door één deur. In de wandelgangen werd al hevig gespeculeerd dat het Spaanse koningshuis Letizia liever kwijt dan rijk is, maar tot nu toe blijft ze stevig op haar troon zitten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Spaanse koningshuis is koningin Letizia liever kwijt dan rijk'

Prinses Charlene en prinses Caroline

Al jaren woekert er een hevige ruzie (lees: oorlog) tussen prinses Charlene en prinses Caroline van Monaco. Vóór het huwelijk leek de zus van Albert het nog met de Zuid-Afrikaanse Charlene te kunnen vinden. Caroline trad zelfs op als boeman als Charlene nee moest verkopen, maar dat niet durfde door de ellenlange tenen die mensen in Monaco hebben. De liefde bekoelde snel.

Charlene wordt door haar schoonzus minachtend een 'ordinaire del' genoemd. Je snapt het: het gaat er niet gezellig aan toe bij de Grimaldi's. Het is tegenwoordig uiterst uitzonderlijk als de twee vrouwen in elkaars gezelschap worden gezien, maar op nationale feestdagen kunnen ze er niet omheen. Met frisse tegenzin laat Charlene zich dan van haar beste doch emotieloze kant zien. 

In een land waar roddelen de nationale sport is, wordt gesproken over hoe Caroline echt over haar schoonzus denkt. Niet alleen zou ze haar een del noemen, maar vindt ze het uiterst onbeleefd dat Charlene zich niet laat zien bij het huwelijk van haar kinderen én gunt ze haar de plek als vorstin niet. Dat laatste heeft waarschijnlijk te maken met de trots van Caroline: zij vervulde de rol na de dood van Grace Kelly tot Albert in 2011 trouwde. 

Charlene zou 'niet intelligent' genoeg zijn om te weten hoe ze zich naar behoren moet gedragen en zou een heuse PR-ramp voor de Monegasken zijn. Des te meer reden voor de oud-zwemster om zich op de achtergrond te houden. Albert zit ondertussen tussen twee vuren. Aan de ene kant heeft hij zijn vrouw en moeder van zijn kinderen, aan de andere kant staat zijn zus, een intelligente vrouw die hem goed kan adviseren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nicht Grace: 'Albert houdt alleen van Charlène vanwege zoon'

Hertogin Kate en hertogin Meghan

Over PR-schandalen gesproken. De Duchess of Cambridge (Kate) is één van de redenen waarom de Duchess of Sussex (Meghan) zich totaal niet thuis óf welkom voelde aan het Britse hof. Hoewel de PR-machine van de familie nog altijd hun best doet om te laten lijken of alles koek en ei is, zijn er genoeg aanleidingen om te geloven dat Kate en Meghan niet voor hun plezier bij elkaar op de thee gaan.

Neem bijvoorbeeld de panty-gate. Kate is iemand die de protocollen streng opvolgt, terwijl Meghan liever haar zin krijgt. Dat botste ongelofelijk tijdens het huwelijk van Meghan met Harry. Kate wilde per se dat de bruidsmeisjes - volgens de regels - een panty droegen, Meghan wilde dat niet. Laatstgenoemde won de strijd, maar leek even te vergeten dat ze te maken heeft met de toekomstige koningin van het Verenigd Koninkrijk die net even wat hoger op de ladder staat dan zijzelf.

Meghan voelde zich duidelijk de nummer twee achter Kate. Een Britse royalty-expert beweert dat Meghan het erg lastig vond om als hertogin tegenspraak te krijgen in Kensington Palace. Volgens hem maakte Meghan ruzie met het personeel van Kate nadat haar iets geweigerd werd, terwijl ze van mening is dat het personeel moet gehoorzamen aan de voltallige Royal Family. 

Dat ze tijdens haar zwangerschap vervolgens niets aan haar schoonzus of -familie had, blijkt wel uit bovenstaande video. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Woedende Kate gebukt onder werkdruk na vertrek Harry en Meghan'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!