Meghan Markle Beeld © ANP

Rechter geeft Meghan Markle tik op de vingers in tabloid-zaak

21 september 2020 23:38

De hertogin van Sussex heeft van de rechter een tik op de vingers gekregen vanwege de hoge kosten van de rechtszaak tussen Meghan en de 'Mail on Sunday'. De rechter reageerde afkeurend op het budget dat beide partijen voor de rechtszaak hebben uitgetrokken.

Het juridische team van Meghan heeft de kosten van de rechtszaak geraamd op 1,8 miljoen pond, terwijl de Mail kosten van 1,2 miljoen pond heeft ingeschat. De rechter noemde die bedragen niet proportioneel voor een zaak die zij in essentie een persoonlijk geschil noemde.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meghan Markle geeft advocaat in tabloid-zaak de bons

Ook het boek Finding Freedom kwam tijdens de zitting ter sprake. Volgens advocaten van de Mail hebben Harry en Meghan uitgebreid meegewerkt bij het schrijven van het boek. Hun redenering was dat Meghans samenwerking met de schrijvers erop wijst dat zij wilde dat persoonlijke details, zoals de inhoud van haar handgeschreven brief aan haar vader Thomas Markle, publiek bekend zouden worden. Het publiceren van die brief is de directe aanleiding voor de rechtzaak.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

BFF Meghan Markle geeft duidelijkheid: 'Geen ruzie met elkaar'

Meghans advocaten herhaalden dat er geen bewijs is voor die bewering. Ook een van de schrijvers van het boek, Omid Scobie, steunde Meghan in zijn getuigenverklaring door het boek te beschrijven als een onafhankelijk project.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harry en Meghan te zien in tv-special van tijdschrift Time

Tijdens de zitting werd ook een datum bekend voor de behandeling van de zaak. De rechtszaak staat gepland voor 11 januari en zal zeven tot tien dagen kosten. Er zullen zeven getuigen verschijnen, vier van hen zullen voor Meghan als getuige optreden.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!