Beeld © ANP

Zoon prins Constantijn vertrekt naar Schotse Kostschool

23 september 2020 18:24

De zoon van prins Constantijn (50) en prinses Laurentien (54), ook wel Graaf-Claus (16) genoemd, gaat zijn middelbare school afmaken op Gordonstoun, een internationale kostschool in Schotland. Eerder deze week is hij met zijn moeder naar Moray vertrokken, waar hij door de coronaregels twee weken in quarantaine moet.

De 16-jarige was tot nu toe leerling op het Vrijzinnig Christelijk Lyceum in Den Haag, maar op Gordonstoun kan de graaf het Engelse eindexamen A-levels doen. Naast academische vorming biedt de school ook de mogelijkheid om zijn sport- en theaterskills te verbeteren. Dit zou interessant kunnen zijn voor zijn sneakerbedrijfje Grails; deze kan hij namelijk in de vorm van een speciale opdracht verder ontwikkelen. 

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Ali B roemt verborgen zangtalent prins Constantijn

De school staat niet alleen bekend om zijn internationale karakter en brede onderwijsfilosofie, maar ook om zijn straffe regime uit de vorige eeuw. Zo zijn er lijfstraffen, strikte discipline en koude douches. Grondlegger Kurt Hahn ziet dit als de beste aanpak om kinderen in het gareel te houden. De Britse prins Charles, die ook naar deze school ging, zou er trauma's aan hebben overgehouden. 

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Prins Constantijn in zelfisolatie na contact met besmet persoon

Ondertussen is zusje Eloise een echte Instagram-ster aan het worden.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!