David Attenborough en prins George Beeld © Getty Images

Malta wil dat Britse prins George bijzonder cadeau afstaat

29 september 2020 16:54

Het was een zoete bedoening toen David Attenborough (94) één van zijn grootste fans ontmoette - prins George (7) - en hem een presentje gaf. Dat vonden wij tenminste, maar Malta denkt er anders over. De bioloog gaf de jonge prins een prehistorische haaientand die hij vond tijdens een tripje aan de dwergstaat in de jaren 60. Het eiland wil die tand nu graag terughebben.

"Ik ben vastbesloten om daar verandering in te brengen"

Het antieke presentje is namelijk 23 miljoen jaar oud en komt van de uitgestorven haaiensoort carcharocles megalodon. De tv-bioloog vond de haaientand toen hij in de jaren 60 het eiland bezocht en wilde zijn liefde voor de natuur delen met het Britse prinsje. Maar Malta vindt dat maar niets en wil de tand in een museum tentoonstellen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

David Attenborough verrast prins George met cadeautje

"Er zijn enkele artefacten die belangrijk zijn voor het Maltese natuurlijke erfgoed en die in het buitenland terecht zijn gekomen", legt de minister van cultuur Jose Herrera uit aan Times of Malta. "Ze verdienen het te worden teruggevonden." Het eiland was tot 1964 een Britse kolonie. "We besteden terecht veel aandacht aan historische en artistieke artefacten. Dit is echter niet altijd het geval met onze natuurlijke historie. Ik ben vastbesloten om daar verandering in te brengen", legt de minister verder uit.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zo viert prins George vandaag z'n verjaardag

Het zal een flinke domper zijn voor prins George, die helemaal weg was van zijn cadeau. "Hij vroeg wat het was, hoe groot het was en ga zo maar door", vertelde David over de ontmoeting en de gift. "Hij was erg geïnteresseerd in fossielen en leek het erg leuk te vinden. Ik herinner me dat ik op zijn leeftijd fossielen had gekregen, dus ik dacht: ik doe hetzelfde." De minister van cultuur uit Malta wordt inmiddels wel tegengesproken door een woordvoerder van het kabinet. "Het is niet onze intentie om deze zaak verder te achtervolgen", klink het. 

Prins George werd onlangs 7, dus we hopen maar dat hij toen ook een heleboel andere mooie cadeaus heeft gekregen. Zijn moeder Kate Middleton legde die grote dag vast, zoals te zien is in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!