Hertogin Kate Beeld © ANP

Duchess Kate met de knieën in de modder voor haar nieuwe baan

29 september 2020 17:39

De agenda van hertogin Kate (38) moet inmiddels overvol zitten. De Duchess of Cambridge mag haar cv namelijk opnieuw bijwerken: ze heeft als mede-president van de 'Scouts' in Londen er weer een nieuwe functie bij.

"Als zodanig ben ik verheugd The Duchess of Cambridge te verwelkomen als Joint President"

Bij een dergelijke functie verwacht je van de immer stijlvol geklede Kate een mantelpak of één van haar bekende jurken, maar de scouting vraagt om een heel andere aanpak. Dus laat de stylist van de hertogin de mooie kleding in de kast hangen en hult ze zichzelf in een heus scoutingpakje, waarin vies worden niet erg is. Ook worden de pumps ingeruild voor comfortabele boots, zodat Kate de modder kan trotseren. En hóé. Samen met de kinderen zit ze met de knieën in de drab om marshmallows te roosteren op het vuur.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kate grote steun en toeverlaat van de Queen tijdens coronacrisis

Queen Elizabeth is in ieder geval verheugd om haar schoondochter te verwelkomen bij de Scouts. "Het ethos van de Scouts van toewijding, inclusiviteit en een helpende hand bieden waar iemand nodig is, weerklinkt door de generaties heen, en als zodanig ben ik verheugd The Duchess of Cambridge te verwelkomen als Joint President en om samen te werken om die erfenis voort te zetten." Elizabeth is zelf al sinds 1952 beschermvrouw van de Scouts.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Er was geen oorlog tussen Meghan Markle en Kate Middleton'

Rustig aandoen zit er dus niet meer in voor Kate en haar William. Sinds kort zijn ze weer volle bak aan het werk, en dus ook op pad, om hun taken namens het koningshuis te volbrengen. Toch gaat ook het koninklijk paar gebukt onder de coronaregels. Royaltydeskundige Justine vertelt er in de video hieronder meer over. 

William en Kate gaan gebukt onder coronaregels

05:12