Beeld © Getty Images

'Ruzie tussen Prins William en Harry is erger dan ooit'

02 oktober 2020 11:20

Er is volgens auteur Robert Lacey nog altijd heibel in de koninklijke tent. Hij komt binnenkort met een nieuwe biografie over prins William en prins Harry waarin duidelijk zal worden hoe ernstig de ruzie is opgelopen, zo schrijft 'The Daily Mail'.

"Sterker nog: het is veel erger dan mensen denken"

Volgens de biograaf is er nog altijd sprake van een flinke vete tussen de broers. "Ik geloofde het eerst niet. Ik dacht dat deze ruzie door de pers was opgeblazen, maar het bestaat toch echt. Sterker nog: het is veel erger dan mensen denken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins William spreekt over klimaatverandering tijdens TED Talk

"Sommige zullen denken dat dit wel overwaait, maar ik denk dat historici over tien jaar hier nog over zullen schrijven", vervolgt de schrijver. In zijn boek Battle of Brothers doet hij uit de doeken dat de ruzie al veel langer speelde dan het publiek weet en daarnaast verder escaleerde. Hij heeft hiervoor met verschillende insiders van het Britse Koningshuis gesproken en hoewel hij zijn woorden voorzichtig uitkiest, is hij van mening dat de royals 'de hele Meghan-situatie verschrikkelijk hebben aangepakt'.

"Als deze ruzie niet snel wordt bijgelegd, dan zou het zomaar de gehele monarchie kunnen aantasten. Net als de crisis na de abdicatie van koning Eduard in 1936 en het overlijden van prinses Diana. Er is nog tijd om deze ruzie in positieve zin te veranderen, maar Buckingham Palace is daar momenteel niet mee bezig." Robert is geen onbekende voor de royalty-kenners. Hij werkt zelfs nauw samen met Netflix als adviseur voor The Crown

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix wil niets zeggen over realityshow Harry en Meghan

Het boek Battle of Brothers: William and Harry The Inside Story of a Family in Tumult is vanaf 20 oktober te koop. 

Alles over het roerige jaar van Harry en Meghan zie je hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!