Meghan Markle en prins Harry Beeld © Getty Images

'Harry viert voor tweede jaar Kerstmis zonder zijn familie'

04 oktober 2020 17:15

De kans is zeer aanwezig dat prins Harry (36) en Meghan Markle (39) dit jaar wederom niet naar Engeland afreizen om samen met de Britse koninklijke familie de feestdagen te vieren. Een bron aan 'Vanity Fair' laat weten dat het tweetal 'er nog niet klaar voor is' om terug te gaan naar het Verenigd Koninkrijk.

"Ik denk niet dat iemand op dit moment klaar is voor een gezellige familiekerst"

Normaal gesproken komt de hele familie samen op landgoed Sandringham, waar ze vervolgens samen Kerstmis vieren. Eerder kwam het personeel van The Queen al in opstand omdat ze vanwege de nieuwe maatregelen niet bij hun eigen families kunnen zijn tijdens de feestdagen. 

Volgens een bron speelt niet alleen het coronavirus mee in de overweging de oversteek te maken, maar ook de vermeende ruzie tussen de twee broers. "Laten we zeggen dat, hoewel het beter gaat tussen Harry en zijn broer, het niet is wat het was. Ik denk niet dat iemand op dit moment klaar is voor een gezellige familiekerst", voegt de bron toe.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Harry en Meghan krijgen eigen 'smaakvolle' realityshow

Volgens royaltyverslaggever Omid Scobie is er tijd nodig om de gebrouilleerde relatie te herstellen. Scobie is van mening dat William het niet kon waarderen dat Harry en Meghan totaal onaangekondigd hun terugtreden uit de Britse monarchie bekendmaakten. "Hij is niet alleen Harry’s broer, maar ook de toekomstige koning en hij voelde dat de verklaringen van Harry en Meghan de reputatie van de familie hadden geschaad."

Doordat Harry en Meghan uit het koninklijk huis stapten, kwamen familiezaken aan het licht die eigenlijk privé hadden moeten blijven. Volgens Scobie is William daar boos om geworden en is dat de reden dat de broers elkaar maanden amper gesproken hebben. "Er was veel pijn en dat duurt tot op de dag van vandaag." Een aflevering van Het Familiediner is er niets bij...

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meghan Markle: 'Voel me bevrijd van andermans meningen'

Vorig jaar wezen Harry en Meghan ook al een uitnodiging af, en vierden Kerstmis in Canada. "Ze genieten van hun nieuwe leven in Californië", gaat de bron verder. "Er zijn momenteel geen plannen om ze terug te gaan."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!