Juan Carlos (2017) Beeld © ANP

Vlaamse buitenechtelijke dochter Juan Carlos eist dna-test

12 oktober 2020 16:48

De Vlaamse Ingrid Sartiau (54) zegt bewijs te hebben dat de oud-koning van Spanje haar biologische vader is. Ze beweert al jaren dat Juan Carlos (82) haar vader is en probeert wederom haar gelijk te krijgen door naar de rechter te stappen. Dat schrijft de krant 'La Meuse'.

"Ik heb het nog steeds niet verwerkt"

In 2015 probeerde Ingrid al om een dna-test te krijgen, maar destijds werd haar verzoek afgewezen. Op 30 december 2018 hoorde Ingrid van haar moeder hoe de vork echt in de steel zit. Toen Ingrids moeder overleed, kwam ze in het bezit van een brief die volgens haar aantoont dat Juan Carlos haar verwekker is. 

"Ze is die dag gestorven aan longkanker. Op haar sterfbed smeekte ze me om vergeving, omdat ze het zo lang geheim had gehouden. Ze pakte mijn hand. Met tranen in haar ogen vertelde ze me dat ze wilde dat ik de zaak zou winnen, omdat ze niet had beseft dat het al zoveel jaren op me woog."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Juan Carlos wordt door minnares vergezeld in Abu Dhabi'

De afwijzing uit 2015 doet Ingrid nog steeds pijn, vertelt ze tegen de krant. "Ze vonden het vooral een frivool idee om naar de rechter te stappen. Ik heb het nog steeds niet verwerkt." Met het nieuwe bewijs en een dosis goede moed probeert ze het nog eens. Als het in Spanje niet lukt, zoekt ze het hogerop in Staatsburg. 

Door de affaire rondom Delphine Boël - na jaren strijden is ze nu echt een prinses - lijkt er meer dan ooit aandacht te zijn voor Ingrids zaak. Toch benadrukt ze dat er veel verschillen zijn tussen de twee zaken. "Dit is niet hetzelfde verhaal. Zij woonde een tijdje bij haar vader, dat was voor mij niet het geval."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Oud-koning Juan Carlos ontvlucht Europa na verwoeste reputatie'

Als je denkt dat een reputatie niet nóg meer verwoest kan worden, komen er dus nog meer lijken uit de kast voor Juan Carlos. Of het hem deert is nog maar de vraag. Momenteel leeft hij een luxer dan luxe bestaan in Abu Dhabi met zijn favoriete minnares. 

Juan Carlos leeft luxer dan ooit in Abu Dhabi mét minnares

01:58

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!