Prinses Delphine en koning Filip Beeld © Instagram @belgianroyalpalace

Prinses Delphine ontmoet broer koning Filip voor het eerst

15 oktober 2020 16:13

Een royale ontmoeting voor prinses Delphine (52): na een jarenlange strijd om erkend te worden als lid van het Belgische koningshuis, heeft ze haar broer koning Filip (60) eindelijk ontmoet. De twee delen een gezamenlijk statement op Instagram.

"Het was een warme ontmoeting"

'Op vrijdag 9 oktober hebben wij elkaar voor de eerste maal ontmoet in het Kasteel van Laken', schrijven de twee bij een foto van hen samen. 'Het was een warme ontmoeting. Dit uitgebreid en bijzonder gesprek gaf ons de gelegenheid om elkaar te leren kennen. We hebben gesproken over onze eigen levens en onze gemeenschappelijke interesses. Deze band zal zich verder in familieverband ontwikkelen.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Delphine Boël is na jarenlange strijd nu echt prinses van België

De ontmoeting tussen Delphine en Filip lijkt de bevestiging te zijn dat ze voortaan bij de Belgische koninklijke familie hoort. De prinses, die sinds kort deze titel mag dragen, betwistte het vaderschap van Jacques Boël en eiste dat koning Albert II een vaderschapstest zou doen. Sindsdien mag ze als prinses door het leven en heeft ze de koninklijke achternaam Saksen-Coburg geadopteerd. Over een ontmoeting met haar vader wordt niets gezegd. 

Alles over Delphines strijd voor haar wetmatige titel zie je in de video hieronder. 

Delphine Boël wil prinses van België worden

05:35

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!