Archieffoto Beeld © ANP

Willem-Alexander en Máxima breken halsoverkop vakantie af

16 oktober 2020 20:55

Koning Willem-Alexander (53) en koningin Máxima (49) hebben besloten om hun vakantie af te breken. Dat meldt de RVD vanavond. Het koningspaar is geschrokken van de reacties die vandaag zijn gekomen nadat bekend werd dat het gezin vertrok naar Griekenland voor een vakantie.

"We willen er geen enkele twijfel over laten bestaan: om het COVID19-virus eronder te krijgen is het noodzakelijk dat de richtlijnen worden nagevolgd"

“We zullen onze vakantie afbreken. We zien de reacties van mensen op berichten in de media. En die zijn heftig, en die raken ons. We willen er geen enkele twijfel over laten bestaan: om het COVID19-virus eronder te krijgen is het noodzakelijk dat de richtlijnen worden nagevolgd. De discussie naar aanleiding van onze vakantie draagt daar niet aan bij.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Koning op vakantie: 'Voelt de sfeer in Nederland niet goed aan'

Het Nederlandse regeringsvliegtuig was vandaag onderweg naar Griekenland. De RVD wil bevestigen noch ontkennen dat de royals aan boord waren. Vakantie van het Koninklijk Huis wordt gezien als privéaangelegenheid, zegt een woordvoerder.

Eerder vandaag zei vicepremier Hugo de Jonge niets te weten van eventuele vakantieplannen van de koning. Afgelopen dinsdag deed premier Rutte nog een dringende oproep aan alle Nederlanders. "Wees niet die eigenwijze persoon die de randjes van de regels opzoekt. Wees die realistische Nederlander die zijn verantwoordelijkheid neemt als het erop aankomt. En dat is nu."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!