Prinses Delphine en koning Filip van België Beeld © ANP

Prinses Delphine vertelt over ontmoeting met broer koning Filip

19 oktober 2020 13:59

Op 52-jarige leeftijd ontmoette prinses Delphine haar halfbroer koning Filip van België (60) voor het eerst. Het bijzondere moment werd vastgelegd en gedeeld op de Instagram-pagina van het Vlaamse koningshuis. Tijdens haar allereerste publieke optreden als prinses vertelde ze over hun band.

"We blijken veel gemeen te hebben"

Delphine van Saksen-Coburg, zoals de prinses nu officieel heet, maakte haar debuut als lid van het Belgische koningshuis gisteren. Met een hele hoop hoepla werd ze ontvangen bij de onthulling van haar kunstwerk Ageless Love in de Vlaamse stad Sint-Niklaas. Het kwam een kleine vier dagen na haar eerste ontmoeting met Filip, haar halfbroer. Hare Koninklijke Hoogheid vertelde tijdens het evenement ook eventjes over haar lunch met de koning. 

Prinses Delphine met haar kunstwerk 'Ageless Love'
Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Prinses Delphine ontmoet broer koning Filip voor het eerst

Volgens Delphine was de eetafspraak met haar halfbroer 'hartverwarmend'. "Ik heb dat gebaar van hem enorm gewaardeerd", vertelt de prinses enthousiast. "We blijken veel gemeen te hebben, onder meer de liefde voor kunst. Zo heeft koning Filip veel talent om portretten te schilderen." De Vlaamse monarch liet in een statement weten erg blij te zijn zijn halfzus te hebben ontmoet, wat voor haar als een verrassing kwam. "Ik las zijn reactie ook pas in de pers", legt Delphine uit. Het kwam 'op het perfecte moment', vindt ze. De band met haar vader koning Albert is een stuk minder, zoals te zien is tijdens haar interview met de Australische 60 Minutes

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Delphine Boël is na jarenlange strijd nu echt prinses van België

De ontmoeting mag dan voor zowel voor Delphine als voor Filip een hoogtepunt zijn geweest, voor de Belgen was het 'een dingetje'. In de video hieronder zie je waarom. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!