Prins Harry Beeld © Getty Images

Vakantie naar Griekenland? Deze royals maakten het nog bonter

19 oktober 2020 16:13

Een veelbesproken vliegtripje hier, een onhandige foto daar; er is soms heel wat gedoe rondom royals. Niet alleen onze eigen Willem-Alexander maakt weleens een misstap, ook in het buitenland gaat het soms mis.

Prins Harry

Er is dit weekend heel wat te doen om de vakantie van koning Willem-Alexander. Hij vloog met zijn gezin naar Griekenland en dat terwijl heel Nederland weer in een gedeeltelijke lockdown zit. Het tripje schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat en daarom besloot hij de vakantie af te breken. 

Prins Harry kreeg vorig jaar ook heel wat kritiek na zijn vakantie. Voor hem was het geen Griekse tragedie, maar een Spaanse. De royal is een groot voorvechter van duurzaamheid en zei zelfs een keer in een interview dat hij maar twee kinderen wil vanwege het klimaatprobleem. Toch vloog hij met zijn gezin twee keer op en neer naar Ibiza met een privéjet, wat zorgde voor een CO2-uitstoot waar je u tegen zegt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ook BN'ers verbijsterd over retourtje van de koning

Sarah Ferguson 

Harry is zeker niet de enige Britse royal die een misstap heeft begaan. Zijn oom prins Andrew is de afgelopen tijd vaak negatief in het nieuws geweest vanwege zijn banden met Jeffrey Epstein en Andrews ex-vrouw Sarah Ferguson heeft ook heel vaak de voorbladen gehaald. Een aantal jaar geleden werd Fergie in de val gelokt door een undercoverjournalist die zich voordeed als zakenman. Sarah bood hem aan om hem toegang te geven tot haar ex-man, maar ze wilde er wel 500.000 pond voor hebben.

En dan was er nog die keer dat ze stiekem op de foto werd gezet terwijl ze aan het zwembad lag. Niets geks zou je denken, ware het niet dat haar nieuwe lover op de foto aan haar teen likt.

Prins Laurent

Niet alleen in Engeland komt de koninklijke familie weleens in opspraak, ook onze zuiderburen weten van wanten. Natuurlijk kennen we allemaal het verhaal van Delphine die zich sinds kort prinses mag noemen na een jarenlange strijd om een DNA-onderzoek. Maar ook prins Laurent haalt regelmatig het nieuws, bijvoorbeeld omdat hij tijdens een plechtig moment op zijn mobiel kijkt, hij zijn mondkapje niet over zijn neus draagt of omdat hij stiekem een bezoekje brengt aan de Chinese ambassade. De Belgen zijn er maar druk mee.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gezin prins Laurent getroffen door coronavirus

Prinses Märtha Louise

De Noren fronsen nog weleens met hun wenkbrauwen als het gaat om prinses Märtha Louise. Anderhalf jaar geleden viel zij als een blok voor de Amerikaanse Shaman Durek. Ja, je leest het goed: sjamaan. De twee gingen vorig jaar samen op spirituele tournee onder de titel 'De prinses en de sjamaan'. Dat viel niet helemaal in goede aarde bij het Noorse volk en de Noorse koninklijke familie en daarom maakt de dochter van koning Harald sindsdien beter onderscheid tussen haar koninklijke taken en haar eigen werk. De titel prinses gebruikt ze voor haar privéwerk niet meer.

Koningin Letizia

Dat het niet botert tussen de Spaanse koningin Letizia en haar schoonmoeder koningin Sofia was al een tijdje duidelijk. Toch was Spanje te klein toen in 2018 beelden naar buiten kwamen van een ruzie tussen de twee. Sofia wilde na een kerkdienst samen met haar kleindochters poseren voor de fotografen buiten de kathedraal, maar Letizia stak daar een stokje voor. Ze liep door het beeld heen en sloeg op een gegeven moment de hand van oma weg.

Voor deze rel gingen er al geruchten dat Letizia een hekel heeft aan haar schoonmoeder. Zo zou ze Sofia nooit op haar kleinkinderen laten passen, iets wat haar eigen moeder wel mag.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

'Spaanse koningshuis is koningin Letizia liever kwijt dan rijk'

Koning Rama X

De lijst met misstanden van de Thaise koning Rama X is best opvallend en vooral lang. Zo gaf hij zijn hondje een hoge militaire rang en moesten alle Thaise militairen het hondje salueren. Toen het hondje overleed organiseerde de koning voor zijn viervoeter een vierdaagse boeddhistische begrafenis en crematie.

Maar dat is lang niet het enige. Zo is de koning ook ooit met een gele tanktop en neptattoos gespot in een winkelcentrum en trouwde hij met zijn stewardess die hij kort daarvoor een mooie functie had gegeven.

Majesteitsschennis wordt flink bestraft in Thailand, maar toch is de bevolking het zat en zijn er de laatste tijd veel demonstraties tegen de koning.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!