Beeld © ANP

Prinsesjes zijn in Griekenland gebleven

20 oktober 2020 19:06

De prinsessen Amalia (16) en Alexia (15) zijn niet mee teruggegaan toen koning Willem-Alexander (53) en koningin Máxima (49) hun vakantie afbraken. Het koninklijke gezin was op vakantie in Griekenland, maar slechts een deel keerde weer terug naar Nederland, bevestigt de RVD aan RTL Boulevard.

De Nederlandse koning en koningin werden teruggefloten toen ze met het gezin naar Griekenland vertrokken voor een vakantie. Hun jongste dochter prinses Ariane pakte de eerstvolgende vlucht met haar ouders, maar haar oudere zussen bleven toch wat langer. Dat bevestigt de RVD aan RTL Boulevard. De reden zou zijn dat er niet genoeg vliegtickets terug naar Nederland waren op het moment dat de koninklijke familie hun vakantie zou afbreken. 

NOS meldt dat Minister President Mark Rutte op de hoogte was van het feit dat de prinsesjes nog in Griekenland bleven. Hij beschouwt dit echter als een privékwestie.

"Er is bewust gekozen voor deze dag", meldt Justine Marcella in RTL Boulevard. Toen de tickets op bleken te zijn, werd de keuze al snel gemaakt om Amalia en Alexia achter te laten in Griekenland. Maar de prinsesjes gingen niet voor de volgende beschikbare vlucht en mochten in Griekenland blijven. Inmiddels zijn de prinsessen geland en weer thuis bij hun ouders.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OM eist celstraf en tbs voor bedreiger prinses Amalia

Er was behoorlijk wat kritiek op de vakantie van het Nederlandse koningshuis, waarna ze toch besloten terug te keren. Je ziet er alles over in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!