Beeld © Getty Images

Bedreigingen en geld: ex-minnares Juan Carlos klapt uit school

24 oktober 2020 18:10

Nu de van corruptie verdachte Spaanse koning Juan Carlos (82) naar Abu Dhabi is gevlucht, grijpt zijn ex-minnares Corinna Zu Sayn-Wittgenstein (56) deze kans aan om alle vuile was buiten te hangen. Volgens haar wil de Spaanse koninklijke familie haar tot zondebok bestempelen en is ze zelfs met de dood bedreigd.

"Het heeft me letterlijk verwoest, het was het laatste wat ik had verwacht"

De in Duitsland geboren, maar Deense Corinna heeft de afgelopen tijd verschillende interviews gegeven over haar tijd als minnares van de Spaanse vorst. De twee hadden tussen 2004 en 2009 een relatie, maar toen Corinna ontdekte dat Carlos er nog een liefje op na hield, was de liefde snel over. "Het heeft me letterlijk verwoest, het was het laatste wat ik had verwacht. (…) Ik heb me een paar maanden heel slecht gevoeld”, zo vertelde ze vorige maand in gesprek met BBC Radio. Toch leek de koning in 2012 haar maar al te graag terug te willen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vlaamse buitenechtelijke dochter Juan Carlos eist dna-test

Juan Carlos nodigde Corinna in 2012 uit om mee te gaan op safari in Botswana. Naar eigen zeggen twijfelde ze erg om op de uitnodiging in te gaan. “Ik had het gevoel dat [hij] me probeerde over te halen bij hem terug te komen, en ik wilde hem geen valse hoop geven. Ik had dus al zo mijn voorgevoelens over deze reis.” Uiteindelijk bleek juist deze trip desastreus te zijn. Al snel circuleerde er een foto van de koning waarop te zien is dat hij poseert met een dode olifant. Tot overmaat van ramp kwam hij ten val en brak hij zijn heup. Hierdoor kwam ook de affaire van de twee aan het licht. 

Koning Juan Carlos is sinds 1962 getrouwd met de inmiddels 81-jarige Sophia, maar volgens Corinna is dit huwelijk 'slechts schijn'. “Ze hadden de afspraak alleen samen naar buiten te treden voor de kroon, maar verder leefden ze hun eigen leven, los van elkaar." Wel is ze er van overtuigd dat koning Sophia en andere leden van de Spaanse koninklijke familie een lastercampagne zijn begonnen tegen haar. Hiermee zouden ze Juan Carlos van de troon willen stoten en de toetreding van diens zoon, prins Felipe, verzekeren. "Ik werd als zondebok gebruikt terwijl de koninklijke familie een interne staatsgreep uitvoerde."

De voormalige maîtresse vertelt dat ze flink is lastiggevallen in verband met haar verhaal. Zo onthulde ze eerder deze maand in een televisie-interview dat ze bezoek heeft gekregen van een onbekende man. Die zou haar hebben laten weten dat 'hij de veiligheid van haar en haar kinderen niet kan garanderen, mocht ze met de media praten'. Volgens haar was deze man onderdeel van de Spaanse geheime dienst, CNI. Door deze zelfde dienst zou ze regelmatig gevolgd worden.

Zijn woorden hebben overduidelijk weinig indruk gemaakt, en wat op de bedreiging volgde evenmin. Het is volgens Corinna namelijk niet bij verbale waarschuwingen gebleven. Ze claimt dat haar appartement in Monaco overhoop is gehaald en dat ze tijdens een zakenreis naar Brazilië gevolgd is. Ook zou ze een anonieme bedreiging hebben gekregen. Daarbij werd haar verteld dat er 'veel tunnels tussen Monaco en Nice zijn', refererend naar het fatale ongeluk van prinses Diana in een tunnel in Parijs.

Ook zou ze ineens een boek over het overlijden van Diana aan hebben getroffen in haar Zwitserse appartement. Na al deze voorvallen schonk de Spaanse koning haar ruim 65 miljoen euro. 'Ik denk dat hij erg geschokt was door deze incidenten. Hij wilde hoe dan ook voor mij zorgen", aldus Corinna. "Hij was ervan overtuigd dat zijn testament als hij stierf zou worden verscheurd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Oud-koning Juan Carlos ontvlucht Europa na verwoeste reputatie'

Momenteel wordt er door de Zwitserse justitie druk onderzoek gedaan naar de geldstromen van Juan Carlos. Zo werd in 2014 al bekend dat de koning in het buitenland geheime rekeningen had waar tientallen miljoenen euro's in omgingen. Een deel van dit geld zou smeergeld zijn dat de koning uit Saudi-Arabië heeft ontvangen.  

Royaltydeskundige Justine Marcella onthulde onlangs in RTL Boulevard ook al het nodige over de affaire van de Spaanse koning, dat zie je hieronder.

Minnares Spaanse koning Juan Carlos doet boekje open

06:16

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!