Koning Willem-Alexander in het Erasmus MC Beeld © ANP

Koning Willem-Alexander brengt bezoek aan corona-artsen

11 november 2020 17:38

Het Erasmus MC in Rotterdam kreeg vandaag hoog bezoek. Koning Willem-Alexander (54) ging langs bij de spoedeisende hulp, de ambulancehal én ging in gesprek met de corona-artsen en verpleegkundigen.

"Het kost tijd om de achterstanden van de reguliere zorg in te halen"

De koning ging tijdens zijn bezoek aan het ziekenhuis in gesprek met verpleegkundige Daphne van Weezel. De twee bespraken het verschil tussen de eerste golf en de tweede. Volgens de verpleegkundige is die er zeker. Tijdens de eerste golf besmettingen zou er meer begrip zijn geweest voor de mensen in de zorg. "Dat raakt je als verpleegkundige en als mens", aldus Daphne meldt De Telegraaf. "We hebben meegemaakt dat mensen bij een familielid op bezoek gingen, terwijl ze zelf corona hadden. En als je er wat van zegt, hoor je 'Waar maak je je druk om?' Het begrip is soms ver te zoeken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Koning voor het eerst weer in openbaar na vakantierel, waar hij niets meer over zegt

Daphne vertelde aan Willem-Alexander dat 'de zorg is verbeterd' maar dat mensen 'nog steeds goed ziek van het virus' worden. Ook werd er gesproken over een goede aanpak bij een eventuele derde uitbraak van het coronavirus. Eén van de voorstellen is om een groep 'reservisten' te creëren. Dat zijn mensen die opgeleid zijn in de zorg, die bijgeschoold kunnen worden en dus snel aan de slag kunnen mocht het nodig zijn. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Koning Willem-Alexander reageert op commotie vakantie

Het Erasmus MC gaat er op dit moment vanuit dat er een derde golf zal komen. En dat zal gevolgen hebben voor mensen met andere aandoeningen, vertelt professor Ernst Kuipers. "Het kost tijd om de achterstanden van de reguliere zorg in te halen", liet hij weten. 

De koning is sinds kort weer begonnen aan werkbezoeken. Je ziet er alles over in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!