Prinses Diana en prins Charles op hun huwelijksdag Beeld © Getty Images

'Charles vertelde Diana op trouwdag dat hij niet verliefd was'

12 november 2020 15:47

Het had de mooiste dag uit hun leven moeten zijn: 29 juli 1981. Maar niets bleek minder waar voor prinses Diana en prins Charles (71). De twee gingen uiteindelijk in 1992 uit elkaar, maar de vader van prins William en prins Harry had Diana hier op de grote dag zelf al voor gewaarschuwd. Dat vertelt astroloog Penny Thornton in de docu 'The Diana Interview: Revenge of a Princess'.

Het huwelijk van prins Charles en prinses Diana was gedoemd te mislukken, zo blijkt uit de nieuwe docu. Hierin wordt het interview dat zij met Martin Bashir deed in 1995 onder de loep genomen. Astroloog Penny, een vertrouweling van Charles sinds 1986, komt ook aan het woord. Volgens haar bracht de prins het slechte nieuws al op de huwelijksdag aan zijn bruid: hij was niet verliefd op haar. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eerste trailer The Crown toont het leven van prinses Diana

Charles zou dat volgens Penny hebben gedaan 'omdat hij het huwelijk niet wilde beginnen met een valse belofte'. Het viel echter niet lekker bij Diana, die liever niet meer het jawoord wilde geven die dag. Het is niet het enige drama dat voortkomt uit de documentaire over het explosieve interview dat de prinses gaf in 1995. Zo zouden er valse bankdocumenten voorgeschoteld zijn als waarheid, waardoor het interview een heel andere wending kon nemen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Meghan Markle is de hedendaagse prinses Diana'

De valse bankdocumenten zouden Diana in een hoek hebben gedreven, luidt de kritiek van haar broer Charles Spencer. Hij wil dan ook dat interviewer Martin én de BBC hun excuses aanbieden en hun fout erkennen. In het interview deed Diana onder andere uit de doeken hoe 'drukkend' haar huwelijk met prins Charles was, hintte ze naar zijn vreemdgaan met Camilla Parker-Bowles en vertelde ze eerlijk over haar eigen ontrouw. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kristen Stewart vindt rol van prinses Diana 'intimiderend'

Charles, de broer van Diana, kwam overigens niet alleen in het nieuws door zijn kritiek op het oude interview. Hij trakteert de fans van de overleden prinses op Twitter namelijk op kiekjes uit de oude doos. Hierop is hij samen met zijn zus te zien in hun jongere jaren. Daarnaast heeft hij ter nagedachtenis aan hun vader een foto van hem gedeeld. Hierop is duidelijk de overeenkomst tussen Diana en haar vader te zien.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Broer prinses Diana eerlijk over haar lastige jeugd

Prins Charles' leven wordt nu al een tijdje vertolkt in Netflix-hit The Crown. Aanstaande zondag 15 november is het dan eindelijk de beurt aan prinses Diana om haar opwachting te maken in de serie. Hoofdrolspelers Josh O'Connor en Emma Corrin vertelden over het nieuwe seizoen aan RTL Boulevard. Je ziet het in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!