Prins William Beeld © Getty Images

William wil duidelijkheid in schandaal rond interview Diana

19 november 2020 11:40

Prins William heeft zich uitgesproken over het onderzoek dat nu gedaan wordt naar een interview met prinses Diana uit 1996. Zijn moeder zou onder valse voorwendselen zijn gedwongen tot een interview met journalist Martin Bashir voor het BBC-programma 'Panorama'.

"Het onafhankelijke onderzoek is een stap in de goede richting"

De zoon van Diana heeft een statement naar buiten gebracht waarin hij aangeeft dat hij blij is met het onderzoek. "Het onafhankelijke onderzoek is een stap in de goede richting. Het helpt ons de waarheid te achterhalen hoe het Panorama-interview tot stand is gekomen en welke keuzes de BBC destijds heeft gemaakt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Prins William hield besmetting met coronavirus verborgen'

Diana en William

Prinses Diana gaf in 1996 een opvallend interview aan de BBC. Hierin vertelde zij over de affaire tussen Charles en Camilla. Ze zei destijds: "Het huwelijk bestond uit drie mensen, dus het was nogal druk." Het nieuws sloeg toen in als een bom.

De broer van Diana, Earl Spencer, beweert echter dat Diana alleen aan dit interview meedeed, omdat zij om de tuin werd geleid. De journalist liet haar valse bankafschriften zien, waardoor het leek dat mensen van het Britse hof waren omgekocht voor informatie over Charles en Diana. Diana zou hierdoor eerder geneigd zijn geweest om een boekje open te doen over het mislukte huwelijk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Meghan nog erger behandeld dan prinses Diana'

Tim Davie, de directeur van BBC, heeft aangegeven dat hij het een ernstige zaak vindt en dat de BBC er alles aan doet om de onderste steen boven te krijgen.

Toch liet de BBC onlangs ook weten een handgeschreven briefje van Diana te hebben, waarop ze zou hebben bevestigd dat de bankafschriften geen invloed hebben gehad op de keuze deel te nemen aan het interview. Ook dit briefje wordt meegenomen in het onderzoek.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Prinses Diana had geen idee in welke situatie ze belandde'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!