Meghan Markle Beeld © ANP

Meghan Markle doorbreekt taboe en vertelt over miskraam

25 november 2020 10:03

Meghan Markle (39) brengt vandaag het verdrietige nieuws naar buiten dat ze een miskraam heeft gehad. De vrouw van prins Harry (36) doet dat in een speciaal opiniestuk in 'The New York Times' en hoopt zo het taboe rond het verliezen van een kindje te doorbreken.

"Terwijl ik mijn eerste kindje vasthield, wist ik dat ik mijn tweede zou gaan verliezen"

Meghan schrijft dat het in juli gebeurde vlak na het verschonen van haar zoontje Archie. "Nadat ik zijn luier verschoonde, voelde ik een scherpe kramp. Ik viel op de grond met hem nog in mijn armen. Om ons kalm te houden, neuriede ik een slaapliedje." Het vrolijke liedje was volgens Meghan een schril contrast met wat er zojuist was gebeurd. "Terwijl ik mijn eerste kindje vasthield, wist ik dat ik mijn tweede zou gaan verliezen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Meghan nog erger behandeld dan prinses Diana'

De hertogin van Sussex werd opgenomen in het ziekenhuis. "Uren later lag ik in een ziekenhuisbed en hield ik mijn mans hand vast. Ik voelde zijn vochtige handen en zoende de buitenkant van zijn hand. Deze was nat van alle tranen."

Volgens Meghan is het verliezen van een kind de meest ondraaglijke vorm van rouwen en toch praten weinig mensen erover. Zij en Harry kwamen erachter dat als er honderd vrouwen in een ruimte staan, tien tot twintig van hen een miskraam hebben gehad. "Ondanks deze gemeenschappelijke pijn, blijft het gesprek erover taboe."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chrissy Teigen en John Legend verliezen derde kindje

Ze volgt het voorbeeld van vrouwen die haar voorgingen. "Sommigen hebben dapper hun verhaal gedeeld. Zij hebben de deur geopend, wetende dat als iemand het echte verhaal vertelt, anderen zullen volgen." Meghan benadrukt in haar opiniestuk dat het altijd belangrijk is om te vragen hoe het echt met mensen gaat. "Als ze echt naar onze antwoorden luisteren, dan wordt het rouwproces lichter. Voor ons allemaal. Als we samen onze pijn delen, kunnen we ook samen helen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!