Beeld © Getty Images

Zweedse prins Carl Philip en vrouw positief getest

26 november 2020 11:21

Ook de Zweedse royals hebben te maken gekregen met corona. Zojuist is bekendgemaakt dat prins Carl Philip (41) en prinses Sofia (35) positief getest zijn op het virus. De twee zijn samen met hun twee kinderen in quarantaine gegaan.

"De prins en prinses vertonen milde griepsymptomen"

"Op woensdag 25 november gingen Hunne Koninklijke Hoogheden prins Carl Philip en prinses Sofia in quarantaine nadat ze ziektesymptomen vertoonden en vervolgens besmet bleken te zijn met Covid-19", zo luidt het statement. "De prins en prinses vertonen milde griepsymptomen, maar voelen zich goed onder de omstandigheden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Constantijn in zelfisolatie na contact met besmet persoon

Het stel is direct in quarantaine geplaatst, samen met hun twee kinderen. Ook zullen koning Carol XVI Gustaf, koningin Silvia, kroonprinses Victoria en prins Daniel een coronatest ondergaan.

In de Zweedse pers wordt momenteel druk gespeculeerd waar ze het virus eventueel opgelopen. Zo zouden ze het opgelopen kunnen hebben tijdens de uitvaart van Walther Sommerlath, de broer van koningin Silvia. Hij overleed eind oktober en de uitvaart vond afgelopen vrijdag plaats.

In Nederland werkt het koningshuis stug door. Zo worden de bezoeken weer opgepakt, hieronder zie je er alles over.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!