Prins Bernhard Beeld © ANP

Prins Bernhard niet te spreken over 'prins Bernhard-belasting'

30 november 2020 14:16

Het verkiezingsprogramma van de Partij van de Arbeid heeft de tongen losgemaakt. De PvdA wil namelijk huisjesmelkers aanpakken en spreekt daarom in het verkiezingsprogramma van een 'prins Bernhard-belasting'. De zoon van prinses Margriet is not amused.

"Daarnaast vind ik dat ze uit moeten gaan van hun eigen kracht en daarbij niet één persoon moeten betrekken"

Prins Bernhard laat in een reactie aan De Telegraaf weten: "Ik vind het vreemd dat een politieke partij mijn naam gebruikt in haar programma. Daarnaast vind ik dat ze uit moeten gaan van hun eigen kracht en daarbij niet één persoon moeten betrekken. Los van het feit dat ze mijn naam gebruiken op basis van artikelen in de pers en niet de feiten.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Bernhard en Simon Keizer karten op Ibiza

De PvdA wil pandjesbazen die vijf of meer panden bezitten verlichten om inkomstenbelasting te betalen over de huurinkomsten en de vermogenswinsten. "Woningen zijn om in te wonen, niet om te verzamelen."

Menno de Jong, zakenpartner en vriend van Bernhard, trok fel van leer tegen de politieke partij. De Telegraaf deelde de inhoud van mails die hij naar de PvdA stuurde. De Jong laat onder meer weten dat zij als duo sinds 2006 geen nieuwe woningen hebben gekocht, waardoor zij dus niet meewerken aan het opdrijven van de prijzen. Daarnaast zouden ze slechts een kleine speler zijn als het gaat om particuliere beleggers. Het duo zou honderden panden in Amsterdam hebben.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Bernhard in thuisquarantaine

De Jong heeft in de mail aangegeven niet voor prins Bernhard te spreken en laat doorschemeren juridische stappen te ondernemen. PvdA-parlementariër Henk Nijboer heeft op zijn beurt weer laten weten dat zijn partij zich niet onder druk laat zetten door dreigen met rechtszaken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!