Koningin Elizabeth en Patricia Earl Beeld © Getty Images

Rechterhand Queen Elizabeth neemt plots ontslag

07 december 2020 16:30

Na 32 jaar trouwe dienst houdt Patricia Earl het voor gezien. De hoofdhuishoudster van koningin Elizabeth (94) zegt Sandringham House 'op mysterieuze wijze' vaarwel, melden Britse media.

Queen Elizabeth krijgt een flinke klap te verwerken. Haar geliefde hoofdhuishoudster Patricia heeft haar spullen gepakt. Britse media melden dat ze 'plotseling' ontslag nam en dat haar vertrek te maken zou hebben met de 'opstand' van andere hofmedewerkers. De Britse koninklijke familie had hen gevraagd een maand lang in quarantaine te gaan, zodat de kerstplannen door konden gaan. Maar dat schoot in het verkeerde keelgat bij het personeel. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Koningin Elizabeth in diepe rouw door verlies trouwe metgezel

De personeelsleden willen namelijk niet zo lang gescheiden zijn van hun eigen familie en gingen in 'protest', aldus de Britse media. Patricia zou 'in verlegenheid' zijn gebracht door de actie en ervoor hebben gekozen om te vertrekken uit Sandringham House. Koningin Elizabeth zou 'woedend' zijn dat haar hof niet mee wil werken en moet na 32 jaar afscheid nemen van Patricia, die in 2018 nog werd geëerd met de Royal Victorian Media voor haar diensten. Haar ontslag is zonder poespas doorgevoerd. 

Het is niet het enige wat het Britse monarch bezighoudt. Het Britse koningshuis zou ook niet heel tevreden zijn over de Netflix-serie The Crown. In de video hieronder zie je waarom. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!