Sofia en Carl Philip Beeld © ANP

Zweedse royals Carl Philip en Sofia in verwachting van derde kind

11 december 2020 10:54

Het royalty-jaar wordt afgesloten met een prachtig hoogtepunt. Zojuist hebben Carl Philip van Zweden (41) en prinses Sofia (36) heugelijk babynieuws aangekondigd. Sofia is zwanger van hun derde kindje.

"We zijn blij en kijken ernaar uit om ons derde kind te verwelkomen"

Het nieuws wordt via Instagram naar buiten gebracht. 'We zijn blij en kijken ernaar uit om ons derde kind te verwelkomen, een broer of zus voor prins Alexander en prins Gabriel. Een nieuw, klein lid van onze familie', luidt het statement van het paar.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zweedse prins Carl Philip en vrouw positief getest

De zwangerschap van Sofia verloopt vooralsnog voorspoedig en ook de maand waarin de Zweedse koninklijke familie uitgebreid wordt, mag al in de agenda worden gezet. Sofia is in het voorjaar van 2021 uitgerekend en verwacht de baby in maart of april in de armen te sluiten.

Dat het goed gaat met Sofia is fijn nieuws voor de Zweden, want eind november werd ze samen met haar echtgenoot positief getest op het coronavirus. "De prins en prinses vertonen milde griepsymptomen, maar voelen zich goed onder de omstandigheden", bracht het koningshuis destijds naar buiten. Het gezin ging samen in quarantaine. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoera! Prins Carl Philip van Zweden blaast 40 kaarsjes uit

De nieuwe prins of prinses wordt zevende in lijn van de troonopvolging, maar krijgt niet de titel 'Koninklijke Hoogheid'. De Zweedse koning beperkt sinds oktober 2019 wie van de familie tot het koninklijk huis behoort, waardoor de titel ook van prins Alexander en prins Gabriel werd weggenomen. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!