Juan Carlos (2017) Beeld © ANP

'Spaanse koning Juan Carlos (82) in ziekenhuis opgenomen'

17 december 2020 11:41

De Spaanse koning Juan Carlos (82) is volgens Spaanse media in het ziekenhuis in Abu Dhabi opgenomen. De voormalige vorst zou besmet zijn met het coronavirus. Juan Carlos zou afgelopen week al zijn opgenomen, zo melden ingewijden.

Juan Carlos was van 1975 tot 2014 koning van Spanje. Hoewel hij zich als staatshoofd heeft teruggetrokken, heeft hij wel zijn titel behouden. Eerder liet hij al weten dat hij vanwege het coronavirus de feestdagen niet in Spanje zal vieren. De Spaanse koning zit al sinds augustus in Abu Dhabi nadat hij in opspraak kwam wegens schimmige transacties en betalingen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Juan Carlos leeft luxer dan ooit in Abu Dhabi mét minnares

Juan Carlos vertrok vorig jaar uit Spanje omdat hij naar eigen zeggen zijn zoon, de huidige koning van dat land, niet tot last wilde zijn. Hoewel een tijdlang onduidelijk was waar Juan naartoe vertrok, werd uiteindelijk bekend dat hij op uitnodiging van de kroonprins van de Verenigde Arabische Emiraten in Abu Dhabi verblijft. Er loopt momenteel nog altijd een onderzoek naar de financiële handel en wandel van de voormalige Spaanse koning.

De oud-vorst heeft ook jarenlang verschillende minnaressen erop na gehouden. Een van hen klapte onlangs flink uit de school:

Ex-minnares Spaanse Juan Carlos hangt de vuile was buiten

07:06

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!