Gravin Eloise en prins Constantijn Beeld © Instagram @eloisevanoranje/ANP

Prins Constantijn vertelt hoe trots hij is op dochter Eloise

23 december 2020 13:15

Het bevalt prins Constantijn (51) wel dat zijn dochters Eloise (18) en Leonore (14) zo goed voor zichzelf kunnen opkomen, vertelt hij in een interview met 'Innovation Origins'. Ook geeft hij toe dat hij erg veel van ze heeft geleerd.

"Dat soort dingen waren wij vroeger thuis niet zo gewend"

Eloise en haar zusje Leonore kunnen op een hele hoop waardering van hun vader Constantijn rekenen. De prins vertelt aan Innovation Origins hoe trots hij is op zijn kroost. "Mijn dochters zijn behoorlijk geëmancipeerd", verklaart hij. "Dat vind ik alleen maar leuk. Ik vind het mooi als ze voor hun eigen mening opkomen en daar fel in zijn." Dat zou ook op de werkvloer zo moeten zijn, vindt hij. Daarom strijdt hij ook voor meer gendergelijkheid in het bedrijfsleven.

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Gravinfluencer Eloise verbaast zichzelf met nieuwe mijlpaal

Het was voor Constantijn best even wennen om deel uit te maken van een gezin waarin de vrouwen de overhand hadden. "Ik kom zelf uit een jongensnest", vertelt de vader van Graaf Claus. Zijn vrouw Laurentien had hem 'al voor de geboorte van onze kinderen flink voorbereid hoe het is om met een vrouw samen te leven', aldus de prins. "Als je met alleen maar jongens opgroeit, is dat een heel andere omgeving."

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Wauw: Eloise van Oranje ondergaat transformatie

Volgens Constantijn is hij in een 'heel competitieve' omgeving opgegroeid, waarin ze de strijd 'verbaal' en 'fysiek' met elkaar aangingen. "Ik denk dat ik dat geleerd heb toen er meer vrouwen in mijn leven kwamen: dat je dingen moet uitspreken en je emoties moet delen", gaat hij verder. "Dat je complimenten moet geven, en niet alleen maar moet denken maar het ook zeggen. Dat soort dingen waren wij vroeger thuis niet zo gewend. Dat heb ik dus echt moeten leren."

Eloise beleeft enorme successen door haar aanwezigheid op social media, maar ook haar broertje Claus timmert hard aan de weg. Je ziet er alles over in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!