Prins Philip Beeld © Getty Images

Prins Philip wil 100e verjaardag niet groots vieren

29 december 2020 16:42

Een hele eeuw leven is een behoorlijke prestatie, maar prins Philip (99) wil die bijzondere mijlpaal toch liever aan zich voorbij laten gaan. De man van Queen Elizabeth (94) wil zijn verjaardag vooral lekker klein houden, laat een medewerker van Buckingham Palace weten aan 'The Telegraph'.

"Hij heeft geen zin in gedoe"

Prins Philip bewoont onze aarde op 10 juli 2021 al 100 jaar, maar wil dat niet aan de grote klok hangen. De hertog van Edinburgh zou met tegenzin naar de datum toewerken. "Een persoon van wie je met zekerheid kunt zeggen dat hij er niets mee wil doen, is de prins", aldus een medewerker van Buckingham Palace tegenover de Britse krant. "Hij heeft geen zin in gedoe. Je kunt het hem niet kwalijk nemen." 

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Koningin Elizabeth en prins Philip blijven met kerst thuis

De Britse koninklijke familie staat niet echt bekend om haar kleinschalige festiviteiten, maar met de coronacrisis nog in volle gang zou het zomaar kunnen dat prins Philip zijn zin krijgt. De voorbereidingen voor het evenement zouden ergens begin volgend jaar van start moeten gaan. Het koninklijk huis is daarbij natuurlijk afhankelijk van hoe het coronavirus zich verspreidt en welke maatregelen er in juli nog van kracht zijn. 

In 2019 kwam de prins nog in een auto-ongeluk terecht. In de video hieronder zie je er alles over. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!