Juan Carlos (2017) Beeld © ANP

Zorgen om frêle gezondheid schandaalkoning Juan Carlos

05 januari 2021 11:21

De vele schandalen die op de naam van Juan Carlos (83) staan drukken zo erg op de Spaanse monarchie dat de oud-koning zijn thuisland eind vorig jaar besloot te verlaten. Hij noemt Abu Dhabi inmiddels zijn nieuwe basis, maar in die wereld vol weelde lijkt de schandaalkoning keihard achteruit te gaan.

De Britse krant The Daily Mail heeft namelijk een recente foto van Juan Carlos in handen, waarop te zien is dat hij amper in staat is om zelf te lopen. Hij wordt ondersteund door twee bodyguards, wat zijn frêle gezondheid alleen maar lijkt te bevestigen.

De zorgen om die gezondheid zijn niet ongegrond. Juan Carlos was niet in staat om de feestdagen met zijn familie in Madrid door te brengen. Hoewel het Spaanse hof de geruchten als onwaar bestempelt, zou Juan Carlos in de week voor kerst in een privékliniek zijn opgenomen na besmetting met het coronavirus. De lange reis naar Spanje maken zat er daarom niet in. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bedreigingen en geld: ex-minnares Juan Carlos klapt uit school

De foto markeert de eerste keer in vijf maanden tijd dat Juan Carlos op de gevoelige plaat is vastgelegd. De oud-vorst nam zijn intrek in een 7 sterren-verblijf, wat hem om en nabij de 11.000 euro per nacht kost. Het is de vraag of hij lekker kan slapen in al deze luxe: in zijn thuisland loopt namelijk een corruptiezaak tegen hem. Juan Carlos wordt ervan verdacht grote sommen smeergeld te hebben aangenomen voor de aanleg van een hogesnelheidslijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vlaamse buitenechtelijke dochter Juan Carlos eist dna-test

Ex-minnares Corinna Zu Sayn-Wittgenstein grijpt het vertrek van Juan Carlos naar Abu Dhabi aan om alle vuile was buiten te hangen. Volgens haar wil de Spaanse koninklijke familie haar tot zondebok bestempelen en is ze zelfs met de dood bedreigd.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!