William en Kate Beeld © ANP

William en Kate bezochten Schotland tegen advies regering in

12 januari 2021 16:39

Prins William (38) en Kate Middleton (39) liggen onder vuur. De twee maakten afgelopen december een treinreis door Engeland, Schotland en Wales, maar nu blijkt dat de Schotse regering hen had gevraagd deze reis te annuleren.

Het leek zo'n mooie en nobele reis: de hertog en hertogin van Cambridge reisden drie dagen door het Verenigd Koninkrijk om zo hun dank te tonen aan iedereen die zich tijdens de coronapandemie had ingezet voor anderen.

De royals gaven destijds aan dat de reis was gepland in overleg met de regeringen van Engeland, Schotland en Wales. Het was toen al een precaire situatie, omdat de coronamaatregelen in Schotland en Wales op dat moment net waren aangescherpt. Eind november werd reizen tussen de verschillende landen al afgeraden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

William en Kate onder vuur na schenden coronaregels

Nu blijkt echter dat dit helemaal niet in overleg met de Schotse regering is gegaan. In e-mails komt naar voren dat William en Kate dringend werden verzocht hun treinreis te verplaatsen naar een later moment, omdat niet-noodzakelijk reizen nu eenmaal niet was toegestaan. Ook werden de royals in de e-mails gewezen op de strengere maatregelen in Schotland.

De regering van Wales was ook niet blij met het bezoekje. De regeringen van beide landen zijn van mening dat het bezoek niet noodzakelijk was.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins William en Kate delen zoet gezinskiekje voor kerst

Kensington Palace heeft gereageerd op de kwestie. Volgens een woordvoerder was de reis afgestemd met de verschillende regeringen, zowel landelijk als lokaal, en werden steeds alle maatregelen nageleefd.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!