Sarah Ferguson Beeld © ANP

Sarah Ferguson brengt roman 'gebaseerd op eigen ervaringen' uit

13 januari 2021 13:27

Sarah Ferguson, de ex-vrouw van de Britse prins Andrew (60), mag zich tegenwoordig ook schrijfster noemen. Via Instagram laat de 61-jarige weten dat haar eerste roman, 'Her Heart for a Compass', deze zomer verschijnt.

"Het is een verhaal dat mij zeer na aan het hart ligt"

De hertogin van York kondigde het nieuws woensdag aan via een video op social media. Het boek, waarvoor ze inspiratie haalde uit haar eigen familiegeschiedenis, moet in augustus in de winkels liggen. Volgens Sarah speelt het verhaal zich af in de negentiende eeuw en is het 'een coming-of-age-verhaal over moedig en rebels zijn en tegen alle verwachtingen in je hart durven volgen'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Excentrieke Sarah Ferguson begint eigen YouTube-kanaal

'Ik heb de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar mijn familiegeschiedenis met behulp van de koninklijke archieven', aldus de hertogin. Het boek bevat daardoor veel details uit het Victoriaanse tijdperk. 'Ook heb ik gebruik gemaakt van mijn eigen levensreis en ervaringen. Dus het is een verhaal dat mij zeer na aan het hart ligt.'

Het is niet de eerste keer dat Sarah in de pen klimt. In het verleden bracht ze al diverse kinderboeken en non-fictieboeken uit.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Model verwoest laatste beetje geloofwaardigheid van prins Andrew

Ondertussen gaat het haar ex-man minder voor de wind, hij blijft maar onder vuur liggen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!