Queen Elizabeth Beeld © ANP

Kopzorgen voor Queen Elizabeth door zedendelinquent in familie

14 januari 2021 12:47

Niet alleen prins Andrew (60) zorgt voor schaamrood op de kaken van Queen Elizabeth (94). Nu de familie officieel een zedendelinquent rijker is, brokkelt het imago van de Britse koninklijke familie verder af.

"Ik had duidelijk te veel gedronken in de nacht van het incident"

Niet lievelingszoon Andrew is deze week onderwerp van gesprek, maar neef Simon Bowes-Lyon weet ditmaal de krantenkoppen te halen. De 34-jarige Lord Glamis werd eerder nog uitgeroepen tot 'meest begeerde vrijgezel', inmiddels blijkt dat hij zich onder het genot van een drankje heeft vergrepen aan een jonge vrouw die lag te slapen in zijn kasteel.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Queen Elizabeth neemt afscheid van 88-jarige nichtje

Het voorval vond afgelopen jaar plaats tijdens een gala van de Britse Royal op zijn kasteel Glamis. Stomdronken en ruikend naar een asbak zou hij de kamer van de vrouw in kwestie binnen zijn geslopen. Volgens de Britse media zou hij, nadat hij zijn gevoelens voor haar had geuit, hebben aangespoord op een affaire. Zonder haar antwoord af te wachten drong hij zich vervolgens aan haar op. Toen de vrouw tegenstribbelde zou hij tegen haar uitgevallen zijn en haar 'een onbeleefd, gemeen, slecht en vreselijk persoon' hebben genoemd. De volgende dag vluchtte de vrouw naar huis en deed ze zowel in Schotland als Londen aangifte.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Prins Andrew ligt opnieuw zwaar onder vuur

Hoewel Andrew nog altijd claimt onschuldig te zijn, gaf Simon Bowes-Lyon afgelopen maandag wél beschaamd zijn acties toe in de rechtbank. "Ik schaam me enorm voor mijn daden die een gast in mijn huis zoveel ellende hebben bezorgd. Ik had duidelijk te veel gedronken in de nacht van het incident", vertelde hij na afloop aan The Sun. "Ik had niet gedacht dat ik me zo zou kunnen gedragen, maar ik moet het onder ogen zien en mijn verantwoordelijkheid nemen. Mijn excuses gaan vooral naar de betrokken vrouw, maar ik wil ook mijn verontschuldigingen aanbieden aan familie, vrienden en collega’s voor het leed dat ik hun heb bezorgd."

Zelfs dochter Beatrice gelooft vader prins Andrew niet meer

04:52

Voorlopig is de Lord op borgtocht vrij, maar hij staat wel officieel geregistreerd als zedendelinquent. Daarnaast staat hem vijf jaar celstraf te wachten, al wordt nog gekeken naar de mogelijkheid van een straf met elektronische enkelband.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!