Beeld © ANP

Koning Willem-Alexander spreekt burgemeesters over rellen

27 januari 2021 16:32

Naar aanleiding van de avondrellen in de Nederlandse steden heeft koning Willem-Alexander (53) vandaag tijd vrijgemaakt om vijf burgemeesters te spreken over de ongeregeldheden in hun gemeente na de invoering van de avondklok.

"Onder moeilijke omstandigheden doet u fantastisch werk!"

'Politieagenten ontroerd door betrokkenheid koning'

02:14

Nadat de rellen afgelopen weekend in Urk losbarstten, was de rest van Nederland in de dagen daarna aan de beurt. Winkels werden geplunderd, auto's in brand gestoken en politie bekogeld door de relschoppers. Burgmeester en voorzitter van het Veiligheidsberaad Bruls vertelde samen met burgemeesters Wienen van Haarlem, Verheijen van Sittard-Geleen, Van den Bos van Urk en Snijders van Zwolle over de onrust waar hun gemeenten mee te maken kregen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Willem-Alexander steekt getroffen filmsector hart onder de riem

Zo werd in Urk een GGD-testlocatie in brand gestoken en in Haarlem werd de politie bekogeld met stenen. De politie in Zwolle en Geleen arresteerden jongeren die met vuurwerk gooiden. In diverse steden is een noodverordening van kracht om nieuwe ongeregeldheden te voorkomen. Koning Willem-Alexander sprak zijn waardering uit voor het werk van de politie, hulpverleners en alle betrokkenen die zich hebben ingezet de afgelopen avonden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Koningshuis spreekt zich uit over geweld tijdens coronarellen

Eerder sprak het Koningshuis zich al uit over de afschuwelijke vernielingen die in Nederland zijn aangericht.  'Onze grote dank gaat uit naar alle politiemensen, hulpverleners en medewerkers van gemeenten die zich inzetten voor ons aller veiligheid. Onder moeilijke omstandigheden doet u fantastisch werk!' luidt het statement.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Koningin Máxima betrapt op online shoppen tijdens Zoom-meeting

Een werkbezoek ziet er door de coronacrisis heel anders uit voor het koningspaar. Onze royaltyverslaggever Annemarie de Kunder dook in de mondkapjesmode van onze koningin. 

Annemarie's Royaltyvlog: Wat voor mondkapjes draagt Máxima?

04:57

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!