Prinses Beatrix Beeld © RVD/Jeroen van der Meyde

Prinses Beatrix viert sobere 83ste verjaardag

31 januari 2021 12:50

Geen blokjesverjaardag en maar één man op visite. De 83ste verjaardag van prinses Beatrix is - net als voor zoveel mensen - anders dan andere jaren.

Prinses Beatrix is de trotse oma van acht kleinkinderen. Amalia, Alexia en Ariane van Willem-Alexander en Máxima, Luana en Zaria van Friso en Mabel en Eloise, Claus-Casimir en Leonore van Constantijn en Laurentien. De foto hieronder werd gemaakt bij kasteel Drakensteyn ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van de prinses.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prinses Beatrix voor het eerst in tijden weer in de openbaarheid

Een grote kringverjaardag met de hele familie zit er dit jaar niet in. De Oranjes waren het afgelopen jaar sowieso erg voorzichtig met het bezoek aan oma, ook wel liefkozend Amma - een combinatie van oma en mama - genoemd.

Koning Willem-Alexander zei afgelopen juli tijdens de jaarlijkse zomersessie dat hij zijn moeder wel had bezocht op Drakensteyn. Ze zagen elkaar vooral in de tuin, want daar was het makkelijker om voldoende afstand te bewaren.

Volgens haar oudste zoon was Beatrix de eerste lockdown goed doorgekomen. "Ze heeft aan de tuin gewerkt en ze heeft geboetseerd. Ze heeft genoten van heel veel kleinere dingen waar ze anders geen tijd voor had."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Constantijn vertelt hoe trots hij is op dochter Eloise

Op 10 juni 2020 opende prinses Beatrix de nationale Buitenspeeldag van Jantje Beton. Als beschermvrouwe van de stichting is ze er elk jaar bij en ook dit jaar sloeg ze het kinderfeest niet over. Het was een bijzonder moment, omdat Beatrix voor het eerst in lange tijd weer in de openbaarheid verscheen.

In de periode erna verdween ze weer naar de achtergrond. Niet gek natuurlijk, aangezien de prinses met haar 83 lentes tot de risicogroep behoort. Gelukkig voor de prinses is het vaccinatieprogramma begonnen. Naar alle waarschijnlijkheid zal ze als mobiele, thuiswonende 60-plusser rond half februari een oproep krijgen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!