Eloise van Oranje Beeld © FOMOFIEL de Podcast / Club Next

Eloise van Oranje over liefdesleven: 'Er ligt veel druk op'

8 februari 2021 16:32

Ondanks haar adellijke titel houdt Eloise van Oranje (18) zich niet langer meer bezig met wat anderen van haar vinden. Dat vertelt ze in 'FOMOFIEL de Podcast' van Club Next. Haar advies aan haar jongere zelve? "Luister niet naar meningen van mensen waar je geen advies aan zou vragen."

"Vroeger wilde ik door iedereen gemogen worden. Nu heb ik de mening van anderen totaal losgelaten"

Eloise is de enige van de Koninklijke Familie met een openbaar Instagram-account en heeft zich de afgelopen tijd ontwikkeld tot een ware gravinfluencer. De 18-jarige is authentiek, zelfverzekerd en daarmee een inspiratie voor leeftijdsgenoten. Zoveel zelfvertrouwen had ze niet altijd. "Vroeger wilde ik door iedereen gemogen worden. Nu heb ik de mening van anderen totaal losgelaten. Mijn hele leven zit ik al in het publieke oog, maar dit jaar, sinds mijn eigen Instagram, doen negatieve berichten me helemaal niks meer", laat de gravin weten.

Hoewel Eloise altijd al in de schijnwerpers heeft gestaan vanwege haar titel, vertelt ze in de podcast dat het door social media tegenwoordig wel heel makkelijk is voor mensen om haar te bekritiseren. Al doet dat de Oranje-telg niets: "Jij geeft mij aandacht, ook al is het negatief. Jij neemt de tijd uit jouw dag om mij aandacht te geven. Ik heb het totaal losgelaten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eloise genomineerd voor Kids' Choice Award: 'Ontzettend gaaf'

Hoewel het oudste kleinkind van prinses Beatrix haar 235k volgers dag en nacht op de hoogte houdt van haar leven, is haar liefdesleven een groot geheim. "Voor vriendinnen natuurlijk niet, die vertel ik alles", aldus Eloise. "Maar op social media is het een gesloten boek. Ik heb één keer in een interview gezegd dat ik met een jongen zat. Dat was op een donderdag opgenomen en op vrijdag heb ik het toen uitgemaakt (…) Dat clipje van dat interview wordt elke keer weer gebruikt, zelfs bij De Slimste Mens."

Sindsdien deelt Eloise er niets meer over. "Ik denk dat er teveel druk op ligt", vertelt ze. "Als het uitgaat moet je dat dan ook weer zeggen." Op haar privé-account zou ze wél haar (eventuele) vriend delen. "Dat zijn toch mensen die ik ken", aldus de royal.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eloise van Oranje bundelt tips en tricks in eigen boek

Prinses Laurentien is maar wat trots op het bereik van haar dochter. Onze royaltyverslaggever Annemarie de Kunder besprak het met haar in onderstaande video.

Annemarie's Royaltyvlog: prinses Laurentien apetrots op Eloise

03:04

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!