Meghan Markle Beeld © Getty Images

Meghan Markle wint rechtszaak tegen roddelblad

11 februari 2021 17:21

Een meevaller voor Meghan Markle (39). De Hertogin van Sussex heeft de rechtszaak tegen de Britse tabloid 'Mail on Sunday' gewonnen, meldt royalty-deskundige Chris Ship op Twitter.

"De eiser had redelijke verwachtingen dat de inhoud van haar brief privé zou blijven"

Meghan is al enige tijd verwikkeld in een rechtszaak tegen Mail on Sunday. De Britse tabloid had de brief die de Hertogin aan haar vader schreef namelijk gepubliceerd en daar was ze niet van gediend. Het heeft even geduurd, maar de rechter heeft uitspraak gedaan en Meghan gelijk gegeven. 'Maar Meghan moet nog een proces aangaan wat betreft copyright', aldus Chris Ship op Twitter. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meghan wilde naam niet van geboorteakte Archie verwijderen

"De eiser had redelijke verwachtingen dat de inhoud van haar brief privé zou blijven. De artikelen van Mail on Sunday hebben die verwachting geschonden", zou de rechter hebben gezegd volgens Chris. De wetgeving rond het copyright van de brief zou niet duidelijk zijn en daarom moet Meghan nóg een rechtszaak aangaan. "De rechtbank is van mening dat er een proces moet zijn over wie er eigenaar is van de rechten", aldus de rechter in de zaak. De volgende zitting vindt plaats op 2 maart. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Meghan vergezelt prins Harry niet bij terugkomst in Engeland'

Inmiddels heeft Meghan in een statement gereageerd op het nieuws. 'Na twee lange jaren van procederen ben ik dankbaar dat de rechtbank Associated Newspapers en The Mail on Sunday ter verantwoording hebben geroepen' zo opent ze. Ze schrijft dat de kranten te lang met hun praktijken door hebben kunnen gaan zonder enige consequenties, dus is ze blij met de uitspraak van vandaag. 'De schade die ze hebben aangedaan en blijven doen, raakt diep.' 

Volgens de hertogin verdient de wereld betrouwbaar en van hoge kwaliteit nieuws en wat The Mail publiceert is volgens haar het tegenovergestelde. 'Ik deel deze overwinning met jullie omdat ik vind dat we allemaal gerechtigheid en de waarheid verdienen.' Tot slot bedankt ze haar man, moeder en het legal team dat haar gedurende het proces heeft bijgestaan. 

Alles over de rechtszaak zie je in de video hieronder. 

Strijd Harry en Meghan versus tabloids is losgebarsten

04:29

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!