Beeld © Getty Images

Wat weten we tot nu toe over de zwangerschap van Meghan Markle?

16 februari 2021 15:06

2021 wordt een prachtig jaar voor Meghan Markle (39) en haar man prins Harry (36). De hertogin van Sussex bevalt later dit jaar, waardoor kleine Archie (1) een grote broer wordt. Wij zetten op een rijtje wat er tot nu toe bekend is over de zwangerschap.

"De hertog en hertogin van Sussex zijn dolblij dat ze een tweede kind verwachten"

Nadat Meghan in juli 2020 bekendmaakt dat ze een miskraam heeft gehad, is de zon weer gaan schijnen. Bijna twee jaar na de geboorte van zoon Archie is de hertogin opnieuw in verwachting. Geheel tegen de koninklijke tradities in maakt het koppel het nieuws via hun woordvoerder bekend met een zwart-witfoto.

Wanneer werd de zwangerschap aangekondigd? 

Het begint allemaal met de aankondiging op Valentijnsdag 2021. Misan Harriman, een bevriende fotograaf van het koppel, maakt het zwangerschapsportret van de dolgelukkige Harry en Meghan. Op de foto ligt Meghan met haar hoofd op de schoot van haar man, terwijl de contouren van haar groeiende buik duidelijk te zien zijn in haar op maat gemaakte Carolina Herrera-jurk. 

"We kunnen bevestigen dat Archie een grote broer wordt", luidt het statement van de Sussexjes' woordvoerder. "De hertog en hertogin van Sussex zijn dolblij dat ze een tweede kind verwachten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zwangerschapsfotograaf Harry en Meghan voelt zich dankbaar

Wanneer is Meghan Markle uitgerekend?

Op dit moment is nog niet bekend wat de uitgerekende datum is. Bovendien is de kans aanwezig dat het stel dit überhaupt voor het publiek geheim wil houden en de geboorte pas deelt wanneer zij er zelf klaar voor zijn. Het enige wat we zeker weten is dat die datum ergens in 2021 valt.

Bij Archie kondigde het koppel de zwangerschap zeven maanden voor de geboorte aan. Als ze deze regel opnieuw hanteren, zou Meghan in september uitgerekend zijn. De bolling van haar buik doet echter iets anders vermoeden.

Waar wordt de baby geboren?

De grote vraag is in welk land Meghan zal bevallen van haar tweede. Archie is geboren in Londen, maar daar is zijn moeder niet meer geweest sinds haar emigratie naar de Verenigde Staten. Hoewel het koppel nog geen details heeft gedeeld over het land waarin de spruit geboren wordt, is het aannemelijk dat Meghan in het Californische Montecito blijft.

De hertogin staat er inmiddels om bekend dat ze dingen net even iets anders doet dan de rest van de Britse koninklijke familie. Waar prinses Diana, hertogin Kate en prinses Anne besloten om te bevallen in de Lindo Wing van het St. Mary’s Hospital in Londen, beviel Meghan in het Portland Hospital van Archie. Het zal voor het eerst in honderd jaar zijn dat een baby van de Britse koninklijke familie in het buitenland geboren wordt.

Dat de aanstaande moeder een trip naar het Verenigd Koninkrijk heeft afgeslagen, is nóg een aanwijzing dat ze in de VS blijft. Ze laat de jaarlijkse Trooping of the Colour in juni aan zich voorbij gaan, terwijl Harry wel van de partij is. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oprah strikt vrienden Meghan en Harry voor exclusief interview

Krijgt de baby een koninklijke titel?

Archie zou bij zijn geboorte de titel Earl of Dumbarton krijgen, maar zijn ouders hebben vriendelijk bedankt. Omdat Meghan en Harry afstand hebben genomen van hun rol in de Britse koninklijke familie en een koninklijke titel voor Archie hebben afgeslagen, is de kans nihil dat hun tweede kind wel zo'n titel krijgt. 

Ondanks dat Harry als prins door het leven gaat, is Archie dat niet. Ook zijn broer of zus zal dus geen prins of prinses zijn. 

Welke plaats krijgt de baby in de lijn van troonopvolging?

De Britse royals moeten weer plaatsmaken in de lijn van troonopvolging. Het tweede kindje van Harry en Meghan krijgt namelijk de achtste plek zodra hij of zij geboren is, na prins Charles, prins William, prins George, prinses Charlotte, prins Louis, prins Harry en Archie. 

Schandaalprins Andrew is momenteel achtste in lijn van de Britse troonopvolging. Na de vreselijke headlines over zijn banden met de overleden misbruikmiljonair Jeffrey Epstein vindt de koninklijke familie het vast niet erg dat hij naar plaats negen zakt. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Model verwoest laatste beetje geloofwaardigheid van prins Andrew

Hoe noemen Harry en Meghan hun baby?

Het geheimhouden van de babynaam is waarschijnlijk net zo'n groot project als het geheimhouden van de eerste maanden van de zwangerschap. Waarschijnlijk houden de royals de naam voor zich tot ze hun kindje aan de wereld voorstellen.

Ondertussen worden er in Engeland al wedjes gelegd. Volgens een wedkantoor is de kans groot dat het koppel wederom voor een naam met de letter 'A' kiest, waarbij Alfie en Alexandra favoriet zijn. 

Wat wordt het geslacht van de baby?

De hertog en hertogin hebben op het moment van publiceren nog geen details bekendgemaakt over het geslacht van de baby. 

In de video hieronder vertelt Meghan openhartig over haar miskraam.

Meghan over miskraam: 'Het verlies is bijna ondragelijk'

04:49

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!