Eloise van Oranje Beeld © Instagram @eloisevanoranje

Eloise van Oranje draagt overleden prins Friso altijd met zich mee

17 februari 2021 19:23

Eloise van Oranje mag zich met haar 238k volgers officieel 'gravinfluencer' noemen. Maar pronken met dure designeritems, dat doet ze niet. In de nieuwste editie van tijdschrift 'Vogue' vertelt de 18-jarige het liefst tweedehands te shoppen. Al maakte ze graag een uitzondering voor een horloge van het luxueuze merk Cartier.

"Zonder sieraden voel ik me naakt"

Eloise vertelt in het blad gek te zijn op mode, maar dat vooral comfort voor haar op nummer één staat. "Je kunt me zo’n beetje uittekenen in een baggy spijkerbroek, grote trui, Dr. Martens of Nike Air Jordans en een schoudertasje. En sieraden! Zonder sieraden voel ik me naakt." Toch heeft Eloise geen dure items om haar nek hangen. "Sparen en investeren in een duur designerstuk doe ik niet. Daar ben ik nog een beetje te jong voor", vertelt ze.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prinses Laurentien: 'Eloise heeft het recht te zijn wie ze is'

Dat betekent niet dat bepaalde sieraden geen bijzondere betekenis hebben. Zo is Eloise eerlijk over een bepaald kettinkje met parelhanger dat haar enorm dierbaar is, omdat ze het kreeg van haar peetoom prins Friso toen ze gedoopt werd. "Ik doe het nooit af", vertelt ze hierover.

Ook de gouden ring met saffier en diamanten die ze van oma Beatrix kreeg, draagt ze elke dag. "Al haar kleindochters krijgen op hun twaalfde verjaardag een ring van haar. Ik weet nog dat ik midden in de nacht wakker werd en merkte dat mijn vader de ring om mijn vinger probeerde te doen. Hij dacht: dat is leuk, dan wordt ze op haar verjaardag als verrassing wakker met die ring om. Ik dacht alleen maar: laat me slapen!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eloise had ongemerkt corona: 'Niet eens hoofdpijn of buikpijn'

Mijlpalen worden bij de Oranjes vaker gevierd met sieraden. Zo kreeg Eloise na haar eindexamen een Cartier-horloge cadeau van haar ouders. "Dat horloge is natuurlijk heel bijzonder voor me, maar het moment waar het gekoppeld aan is - mijn eindexamen en die fijne middag met mijn ouders - is me als herinnering minstens zo dierbaar."

Moeder Laurentien vertelde onlangs nog enorm trots te zijn op dochter Eloise en haar creativiteit. 

Prinses Laurentien prijst creativiteit dochter Eloise

00:41

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!