Beeld © ANP/RTL Boulevard

Samantha Markle: jaloerse, op geld beluste halfzus of juist niet?

20 februari 2021 15:49

De halfzus van Meghan Markle bracht onlangs het boek 'The Diary of Princess Pushy's Sister' uit waarin ze haar band met haar zus beschrijft. Nu rijst natuurlijk de vraag: is Samantha Markle echt zo rouwig om de bekoelde band met haar zus of ziet ze Meghan als een makkelijke manier om geld te verdienen? Oordeel zelf.

"Ik doe dat niet voor het geld"

RTL Boulevard sprak met Samantha Markle over haar nieuwe boek. We vroegen haar onder andere waarom ze zich toch steeds zo negatief uitlaat over haar zus. "Ik heb het gevoel dat ik het echte verhaal moet vertellen. Iedereen heeft steeds commentaar op mij vanwege de interviews die ik geef. Ik doe dat niet voor het geld. Ik doe het om onze kant van het verhaal te vertellen", vertelt ze.

Of dat helemaal klopt, wagen we te betwijfelen. Eerdere interviewverzoeken met RTL Boulevard wees Samantha altijd af: ze wilde namelijk geld zien. Een interview kostte voorheen maar liefst duizend euro. Nu stond ze ons gratis te woord, maar natuurlijk wél om haar nieuwe boek te promoten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Queen Elizabeth in spoedoverleg: wie krijgt rol Harry en Meghan?

Volgens Samantha heeft Meghan een hoop aan haar en haar vader Thomas te danken. "Ik denk dat zij tegen Harry heeft gezegd dat ze een selfmade woman is, om zo indruk op hem te maken." Samantha is van mening dat dat anders zit: vader Thomas werkte lange tijd in de televisie-industrie en Meghan heeft haar carrière aan hem en zijn contacten te danken.

Het contact tussen Meghan en haar familie is nu al jaren slecht. De familieleden werden ook niet uitgenodigd voor de bruiloft. Samantha heeft zo haar eigen theorie waarom er geen uitnodiging bij haar in de bus viel. Ze zegt dat het misschien zou kunnen dat Meghan bang was dat Samantha en Thomas al haar leugens zouden kunnen onthullen op het huwelijksfeest.

Samantha geeft aan dat het niet haar bedoeling is om Meghan in een kwaad daglicht te zetten, maar deelt ondertussen wel ene na de andere sneer uit in haar boek én in het interview. "Ergens in het boek staat 'The Duch-Ass' en 'Cruella de Vil', maar dat is als een grapje bedoeld. Ik wilde er alleen maar mee aangeven dat ze onze vader niet netjes behandeld. Maar die grapjes haalden wel de tabloids."

Samantha zegt niet jaloers te zijn op Meghan. Integendeel: ze houdt van haar zus. "Mensen die ook broers en zussen hebben, weten dat je niet jaloers op ze kunt zijn. Ik hield van mijn zus. Haar glimlach verblindde de hele kamer."

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Samantha Markle moest royal babynieuws in de media lezen

Er kunnen wel een paar kanttekeningen bij het 'echte' verhaal van Samantha gezet worden. Ze zegt niet mee te willen liften op het succes van haar zus, maar een saillant detail is toch wel dat Samantha voorheen als Samantha Grant door het leven ging. Pas nadat Meghan werd gelinkt aan Harry, ging ze haar meisjesnaam weer gebruiken.

En dan is er nog arme Thomas Markle die niet naar het huwelijk van zijn dochter mocht komen. Hij was wél uitgenodigd, maar kort voor het huwelijk werd hij betrokken bij een paparazzi-schandaal. De vader van Meghan werd gefotografeerd in een internetcafé waar hij nieuws over Harry en Meghan aan het lezen was. Later bleek dat deze fotoshoot in scène was gezet en de foto's zouden voor honderdduizenden dollars zijn verkocht. Na het schandaal besloot Thomas het huwelijk over te slaan om zo de koninklijke familie niet in verlegenheid te brengen.

Samantha onthult in haar nieuwe boek dat de deal met de fotograaf haar idee was. Zij koppelde de fotografen aan haar vader en verzekerde hem dat het allemaal heel discreet zou gebeuren. Helaas voor Thomas en Samantha lekte hun plannetje toch uit. Korte tijd later lekte hij ook nog een persoonlijke brief van Meghan aan de pers.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wat weten we tot nu toe over de zwangerschap van Meghan Markle?

Zus Meghan Markle haalt uit: 'Ze verliet het Britse koningshuis omdat ze mensen moest respecteren'

04:10

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!