Meghan Markle en prins Harry Beeld © Getty Images

Prins Harry en Meghan zeggen Britse koningshuis definitief vaarwel

19 februari 2021 15:53

De kogel is door de kerk: prins Harry (36) en Meghan Markle (39) zullen niet terugkeren als actieve leden van het Britse koningshuis. Dat bevestigt het stel in een statement.

"Ze blijven erg geliefde leden van de familie"

Harry en Meghan zijn officieel geen onderdeel meer van de Britse monarchie. Het stel ziet daarmee hun officiële aanstellingen en beschermheerschappen ook verdwijnen, wordt gemeld in een statement van het koningshuis. Koningin Elizabeth zal 'de taken verdelen onder andere werkende koningshuisleden'. Buckingham Palace laat weten 'erg verdrietig' te zijn door het nieuws, maar dat het koppel 'erg geliefde leden van de familie zullen blijven'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Queen Elizabeth in spoedoverleg: wie krijgt rol Harry en Meghan?

"De Hertog en Hertogin van Sussex hebben het afgelopen jaar met hun werk laten zien dat ze toegewijd zijn aan hun plicht en dienst tegenover het Verenigd Koninkrijk en de wereld", leest het statement van het stel. "We kunnen onze levens allemaal in dienst stellen. Dienst is universeel." De titels die weer onder de koningin vallen, zijn onder andere de Koninklijke Marine, de Rugby Football Union, het Koninklijke Theater en vele anderen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wat weten we tot nu toe over de zwangerschap van Meghan Markle?

"Na gesprekken te hebben gevoerd met de Hertog, heeft de koningin duidelijk gemaakt dat hun aftreden, als werkende leden van het koningshuis, het onmogelijk maakt om hun verantwoordelijkheden en taken die bij openbare dienst horen uit te voeren", aldus het statement vanuit het paleis. Het werd eerder nog gemeld dat Harry 'teleurgesteld' was in de beslissing. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zwangere Meghan Markle te bezoeken in Madame Tussauds Sydney

Wie vast blij is met de beslissing is Meghan halfzus Samantha. Zij is namelijk geen fan van de Hertogin van Sussex. Je ziet er alles over in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!