Queen Elizabeth en prins Philip Beeld © Getty Images

Hoe gaat het nu met de gezondheid van de 99-jarige prins Philip?

22 februari 2021 13:02

Met zijn 99 jaar heeft prins Philip een abonnement op de zorg. Reden genoeg voor de Britse koninklijke familie om hun hart vast te houden na zijn recente ziekenhuisopname. Hoe gaat het nu met hem?

Prins Charles heeft een ongebruikelijk bezoek gebracht aan het privé-ziekenhuis waar zijn vader is opgenomen - volgens royaltydeskundige Justine Marcella ontvang je geen bezoek in het betreffende ziekenhuis - en prins Harry zit uit voorzorg alvast in Los Angeles in quarantaine voor het geval hij halsoverkop terug naar Groot-Brittanië moet vliegen. Daaruit kun je opmaken dat de Britse royals vrezen voor het ergste.

De hoogste tijd voor een update over de broze gezondheid van de hertog. Volgens prins William gaat het 'oké' met zijn opa. "Ja, hij is oké. Ze houden hem in de gaten", vertelt hij tijdens een bezoek aan een vaccinatiecentrum in het oosten van het land. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Philip (99) in ziekenhuis opgenomen

Op woensdag 17 februari 2021 komt het nieuws naar buiten dat Philip de avond ervoor is opgenomen in het ziekenhuis. Buckingham Palace laat middels een statement weten dat het gaat om een voorzorgsmaatregel en dat de prins naar verwachting een paar dagen zou blijven, omdat hij zich niet lekker voelt. Die paar dagen zijn inmiddels een week geworden. 

Zijn zesde nacht in het ziekenhuis zit erop en het ziet er niet naar uit de Philip binnenkort ontslagen wordt. Bronnen beweren volgens de krant Evening Standard dat Philip in ieder geval nog aankomende week ter observatie blijft, terwijl hij ondertussen kan rusten.

Wat er precies met Philips gezondheid aan de hand is, is onbekend, maar het zou niets met het coronavirus te maken hebben. Elizabeth en Philip kregen eerder in 2021 hun coronavaccinatie. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Queen Elizabeth in spoedoverleg: wie krijgt rol Harry en Meghan?

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!