Prinses Eugenie en Meghan Markle Beeld © Getty Images

'Prinses Eugenie is grote steun voor Meghan tijdens zwangerschap'

24 februari 2021 16:40

Vlak nadat prinses Eugenie (30) aankondigde te zijn bevallen van haar eerste kindje August, kwam het nieuws dat Meghan Markle (39) haar tweede kindje verwacht met haar echtgenoot en Eugenie's neef prins Harry (36). Er is echter geen sprake van frictie, de twee zijn juist 'heel close', meldt een bron aan 'People'.

"Ze zijn heel close"

Het wemelt van de baby's én de geruchten in het Britse koningshuis. Zo wordt er gesuggereerd dat er een lichte kloof is tussen prinses Eugenie en haar neef prins Harry. Dat zou komen doordat de Hertog van Sussex en zijn vrouw Meghan direct na de bekendmaking van Eugenie's zoontje August hun tweede zwangerschap aankondigden. Maar niets is minder waar, beweert een insider bij People. "Ze wisten van elkaar wanneer ze uitgerekend waren", aldus de bron aan het Amerikaanse tijdschrift. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tv-strijd: interview Queen op dezelfde dag als Harry en Meghan

Eugenie woont samen met haar man Jack Brooksbank in Frogmore Cottage, waar Harry en Meghan voor hun Megxit woonden. "In deze tijden komt de familie juist samen. Het is fantastisch dat Eugenie haar kindje heeft gekregen vlak voordat Harry en Meghan hun tweede verwelkomen", meldt de bron. "Ze zijn heel close en beide koppels bewandelen hun eigen pad." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Helft Britten vindt tv-interview Harry en Meghan niks

Het is overigens niet de eerste keer dat er een overlap is tussen Harry, Meghan en Eugenie en Jack. Toen Meghan zwanger was van Archie kondigde ze dat aan tijdens het huwelijk van Eugenie, wat haar enigszins teleurstelde, aldus het boek Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of a Modern Royal Family. Eugenie zou namelijk hebben gevonden dat het stel had 'moeten wachten' met het delen van het nieuws. Maar de prinses heeft verder altijd een heel goede band gehad met haar neef Harry. "Ze waren de dikste vrienden", staat er in het boek. "Harry heeft Eugenie altijd in vertrouwen genomen." 

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Prins Harry en Meghan zeggen Britse koningshuis definitief vaarwel

Prins Harry en Meghan werden door het Britse koningshuis gefeliciteerd met de tweede zwangerschap, maar ook daar moeten we niet te veel achter zoeken. Buckingham Palace besloot 'een overkoepelend bericht' eruit te sturen, vertelt de bron. Bovendien kondigden ze vlak daarna hun definitieve vertrek uit het Britse koningshuis aan. Voor royaltydeskundige Justine Marcella kwam dit niet als een verrassing, zoals te zien is in de video hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!