Prins Harry in gesprek met James Corden Beeld © YouTube-kanaal The Late Late Show with James Corden

Prins Harry doet bijzondere onthullingen over zijn privéleven

26 februari 2021 12:34

Geen karaoke in een SUV, maar een openhartig gesprek in een tourbus. Prins Harry (36) was te gast in 'The Late Late Show' van James Corden (42) en deed daar een paar onthullingen over zijn privéleven. Wat was het eerste woordje van Archie? En zoomt hij weleens met de Queen?

"Als Archie wakker wordt, is het eerste wat hij zegt: 'Wafel!'"

Harry en Meghan leerden elkaar in 2016 kennen tijdens een blind date. Een gemeenschappelijke vriend had de twee aan elkaar gekoppeld. De royal vertelt nu dat hij tijdens de tweede date al wist dat Meghan voor hem de ware is. "Dat lag niet aan waar we naartoe gingen tijdens de date, maar aan de manier waarop we met elkaar omgingen. We voelden ons heel comfortabel bij elkaar."

Volgens Harry is daten als royal best lastig. Waar je normaal misschien eerst een drankje gaat doen in een café, zit dat er bij leden van het Britse koningshuis niet in. Hun eerste afspraakjes vonden vooral thuis plaats. Pas toen ze echt een koppel waren, konden ze ook dingen doen buiten de deur, zoals uit eten gaan of een film kijken in de bioscoop. "Bij ons gebeurde alles achterstevoren. We spendeerden daardoor heel veel tijd met zijn tweeën." Hierdoor had het stel de eerste twee maanden alleen maar oog voor elkaar. "Dat was fantastisch."

Koosnaampjes

In de video komen we er ook achter hoe Meghan in de telefoon van Harry staat: met de letter M. James Corden ging namelijk FaceTimen met de hertogin. Op haar beurt verklapt zij hoe ze Harry noemt: Haz.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze twee namen zijn favoriet voor kindje Harry en Meghan

Archie

Inmiddels zijn Harry en Meghan de trotse ouders van zoontje Archie en baby nummer twee is onderweg. Hij beschrijft het gezinsleven als volgt: "We drinken thee met Archie, doen hem in bad en leggen hem in bed. Dan koken we iets, of bestellen we wat. Dan gaan we naar boven en naar bed en kijken we nog wat tv. Misschien Jeopardy! of iets op Netflix."

Volgens Harry is zijn zoontje 'hysterisch'. "Hij heeft een heel bijzondere persoonlijkheid. Hij kan al kleine zinnetjes maken en liedjes zingen." Zijn eerste woordje was ook bijzonder: crocodile. 

De Queen

Harry mag nu dan met zijn familie in LA wonen, hij heeft nog goed contact met zijn opa en oma. Hij heeft vaak Zoom-meetings met koningin Elizabeth en prins Philip. "We hebben een paar keer gezoomd en ze hebben Archie rond zien rennen." 

De kleinzoon van de Queen verklapt ook wat zijn grootmoeder Archie cadeau deed voor kerst. "Meghan zei een wafelijzer, dus ze stuurde ons een wafelijzer voor Archie. Meghan maakt nu elke ochtend biologische wafels voor het ontbijt." De kleine is er dol op. "Als Archie wakker wordt, is het eerste wat hij zegt: 'Wafel!'"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tv-strijd: interview Queen op dezelfde dag als Harry en Meghan

The Crown

Zoals Harry al zei, kijken hij en Meghan vaak nog even Netflix voor het slapengaan. James Corden vraagt wat Harry van The Crown vindt. "Ze doen niet alsof het nieuws is. Het is fictie", reageert hij stellig. "Maar het is wel losjes gebaseerd op het echte leven. Natuurlijk is het niet helemaal accuraat." Volgens Harry geeft het de kijkers wel een klein idee van wat het betekent om de taken van de Britse koninklijke familie altijd voorop te stellen. "Ik ben blijer met The Crown dan met de verhalen die ik over mijn familie, mijn vrouw of mijzelf lees in de media."

Harry heeft er ook al over nagedacht wie hem dan moet spelen: Homeland-acteur Damian Lewis.

Megxit

Natuurlijk werd ook de olifant in de kamer besproken: Megxit. Harry wilde zijn vrouw en kind beschermen tegen de vele media-aandacht. Ook zelf had hij last van de Britse paparazzi en noemt de situatie 'giftig'. "Het was meer een stap terug dan een vertrek. Het was een erg heftige situatie, zoals veel mensen hebben gezien. We weten allemaal hoe de Britse pers kan zijn en het was funest voor mijn mentale gezondheid."

De prins trok de situatie niet meer. "Dus ik deed wat elke echtgenoot en vader zou doen, ik haalde mijn gezin er weg. Ik zal altijd een bijdrage blijven leveren. Mijn leven staat in het teken van de openbare dienst, dus waar ter wereld ik ook ben, dat blijft hetzelfde."

Sinds Megxit is er een hoop veranderd in de levens van prins Harry en Meghan Markle. Ze verhuisden naar Los Angeles en deden een stapje terug als senior members van het Britse koningshuis. Deze maand werd hun besluit definitief gemaakt en werd ook duidelijk dat ze hun eretitels kwijtraken. Harry verliest daardoor ook zijn militaire eretitels. Toch biedt Megxit Harry en Meghan nu wel de kans om meer hun eigen plan te trekken en ook meer in de publiciteit te treden. In maart wordt een groot interview met Oprah Winfrey uitgezonden en vandaag verscheen de video van Harry die te gast is bij James Corden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Helft Britten vindt tv-interview Harry en Meghan niks