Meghan Markle Beeld © Getty Images

Meghan Markle 'verdrietig' dat ze bestempeld wordt als pestkop

03 maart 2021 11:35

In de aanloop naar het interview met Oprah Winfrey (67) wordt er flink met modder gegooid naar Meghan Markle (39). De vrouw van prins Harry (36) wordt beschuldigd van pestgedrag door anonieme voormalige medewerkers uit het Britse koningshuis. Zo zou de Hertogin van Sussex hen zo hebben gekweld dat ze ervan moesten huilen, vernederd hebben en doen 'trillen op hun grondvesten' tijdens hun diensten, melden ze aan 'The Sunday Times'.

"Het is een lastercampagne die gebaseerd is op misleidende en schadelijke informatie"

Meghan krijgt ervan langs in The Sunday Times. Anonieme voormalige medewerkers van het Britse koningshuis hebben hun verhaal gedaan in de krant. De omgang met de Hertogin van Sussex verliep zo stroef dat ze het omschrijven als 'emotionele wreedheid en manipulatie', oftewel pestgedrag. Bovendien zouden er twee medewerkers ontslag hebben genomen door de manier waarop ze behandeld werden door Meghan. Ook haar communicatiesecretaris Jason Knauf zou met die reden hebben afgezwaaid.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Interview Harry en Meghan komt 'ongeacht toestand Philip' op tv

Volgens Meghan klopt er niets van de aantijgingen. "Het maakt de Hertogin verdrietig dat er weer een aanval wordt gedaan op haar als persoon", klinkt het in een statement van haar woordvoerder aan E! News, "omdat ze zelf vaak onderhevig is aan pestgedrag en zich altijd inzet voor mensen die het slachtoffer zijn van pijn en trauma. Ze is vastberaden om zich te blijven inzetten voor compassie over de hele wereld en belooft een voorbeeldfunctie te zijn voor wat juist is." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meghan draagt speciale armband tijdens Oprah-interview

The Sunday Times had ook al een reactie gekregen van Meghans advocaten op de beschuldigingen. Die beweren dat de krant 'wordt gebruikt door Buckingham Palace om een compleet onjuist verhaal' te publiceren. "Het is een lastercampagne die gebaseerd is op misleidende en schadelijke informatie", aldus de woordvoerder in The Sunday Times. "Het is geen toeval dat zulke oude aantijgingen jegens de Hertogin de Britse media bereiken vlak voor hun onthullende interview met Oprah." 

Meghan is aanstaande zondag samen met haar echtgenoot te zien in een interview met Oprah. Hierin gaat het stel hun definitieve afscheid van het Britse koningshuis bespreken. In de video hieronder zie je alles over hun vertrek. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!