Prinses Elena, koning Felipe en prinses Cristina Beeld © Getty Images

Zussen koning Felipe hebben zich laten vaccineren in Abu Dhabi

04 maart 2021 17:14

Alsof er in Spanje niet al genoeg ophef was rondom de koninklijke familie... De zussen van koning Felipe (60), prinses Cristina (55) en prinses Elena (57), hebben namelijk hun eerste coronaprik al gehad doordat ze ervoor naar Abu Dhabi zijn afgereisd. De linkse politieke partij Podemos noemt dit een teken van 'privilege' en vindt dat het de monarchie in slecht daglicht zet.

"Dit is een teken van voorkeursbehandeling en privilege"

De prinsessen zijn volgens de Spaanse krant El Mundo gevaccineerd toen ze hun vader, voormalig koning Juan Carlos, in Abu Dhabi bezochten. Twee vliegen in een klap, zou je denken, maar feit is dat Cristina en Elena nog lange tijd niet aan de beurt waren voor een coronaprik volgens het Spaanse vaccinatieplan. Daarin krijgen namelijk, net zoals in Nederland, ouderen en kwetsbaren voorrang. 

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Minder salaris voor Spaanse koning Felipe

De coalitiepartij Podemos heeft zich eerder al negatief uitgelaten over de Spaanse royals en deze actie werkt daarom niet bepaald mee. "Dit is een teken van voorkeursbehandeling en privilege", zegt de partij. Het Spaanse hof wil niet reageren op de ophef. En dan te bedenken dat de royals in het land hiervóór al onder vuur lagen...

Het Spaanse koningshuis is de laatste tijd wel vaker het onderwerp van gesprek. Dat komt voornamelijk door de oud-koning Juan Carlos. Zijn minnares doet haar verhaal in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!