Meghan Markle Beeld © Getty Images

Meghan Markle: 'Kate maakte mij aan het huilen, niet andersom'

08 maart 2021 02:38

Tijdens de voorbereidingen van haar huwelijk in 2018, heeft Meghan (39) haar schoonzus Kate (39) nooit aan het huilen gemaakt. In het interview met Oprah Winfrey (67) zondagavond beweerde de vrouw van prins Harry (36) dat zij juist in tranen was na een meningsverschil met haar aanstaande schoonzus.

"Ze was altijd heel warm en uitnodigend"

Een aantal maanden na het huwelijk schreven Britse tabloids dat er een ruzie was geweest over het jurkje dat Kates dochter Charlotte als bloemenmeisje zou dragen tijdens de bruiloft. Daarbij was het verhaal dat Meghan Kate aan het huilen had gemaakt. Meghan ontkende dat in het vorige maand opgenomen interview, en vertelde dat dit omgekeerd wel het geval was.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

'Wel degelijk bonje tussen prins William en prins Harry'

De Amerikaanse verklaarde dat ze het ware incident nooit naar buiten wilde brengen. Ze meldde dat de vrouw van prins William achteraf haar excuses heeft aangeboden en haar bloemen en een briefje heeft gestuurd. Meghan zei uit respect voor Kate geen verdere details te willen delen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Halfzus Meghan Markle claimt: boek is geen aanval

De koningin is echter altijd aardig geweest tegen haar. Dat verklaarde de hertogin van Sussex zondagavond in de uitzending. "Ik genoot altijd van haar gezelschap", aldus Meghan over het staatshoofd. "Ze was altijd heel warm en uitnodigend." Ze haalde ook herinneringen op aan haar eerste ontmoeting met Elizabeth, die vrij onverwacht kwam. Harry en zij lunchten met andere familieleden toen ze erachter kwamen dat de Queen, die de voormalig actrice bij haar titel, 'hare majesteit de koningin' noemde, in de buurt was.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Advocaten Queen Elizabeth dwongen ministers wet aan te passen'

In het interview vertelde Megan ook dat het idee dat de twee elkaar zouden ontmoeten vrij spontaan opkwam, en dat Harry haar in de auto onderweg naar zijn grootmoeder moest uitleggen hoe zij moest buigen voor een koningin. "Ik dacht echt dat dat iets was dat ze alleen deden in een publieke setting, dat dat onderdeel was van het uiterlijk vertoon." 

egen Harry zei ze op dat moment: "Maar ze is je oma!", waarop de prins antwoordde: "Het is de koningin". De Amerikaanse stelde dat dat het moment was 'waarop het kwartje viel' over de formaliteiten binnen een koningshuis.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Harry en Meghan Markle maken geslacht baby bekend

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!