Queen Elizabeth Beeld © Getty Images

Broche die queen droeg tijdens toespraak héél bewust gekozen

8 maart 2021 14:23

Het was gisteren een dag voor in de boeken in het Verenigd Koninkrijk. Terwijl het onthullende interview van Harry (36) en Meghan (39) werd uitgezonden, stond de rest van het koningshuis stil bij Commonwealth Day: een jaarlijkse viering van het Gemenebest. Koningin Elizabeth (94) verscheen met een bijzondere broche op haar mantelpak.

"Ze maakt zich veel meer zorgen over Philip dan over dat interview" 

De koningin droeg de broche als eerbetoon aan haar echtgenoot prins Philip (99), die in het ziekenhuis ligt en haar de broche gaf als huwelijkscadeau. Philip is haar grote liefde en ze maakt zich grote zorgen nu hij al enige tijd in het ziekenhuis ligt met een zware infectie en hartklachten. De queen kreeg de zogenaamde Chrysanten-broche, gemaakt van saffieren, diamanten en platina, in 1947 toen ze met haar man op huwelijksreis was in Hampshire. Ook op haar 60ste en 73ste huwelijksdag zagen we haar ermee verschijnen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britse tabloids beschuldigen Harry en Meghan van aandachttrekkerij

Huwelijksreis queen Elizabeth en prins Philip
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alle hoogtepunten uit het interview van Harry en Meghan met Oprah

Philip werd op 16 februari voor het eerst opgenomen in het ziekenhuis, omdat hij een infectie had opgelopen. In eerste instantie beweerde Buckingham Palace dat dat 'uit voorzorg' zou zijn, maar later bleek dat de toestand serieuzer was. Hij werd overgebracht naar een ander ziekenhuis, het St. Bartholomew's-ziekenhuis, om een hartoperatie te ondergaan. Inmiddels zou het een stuk beter gaan met de prins, die in juni honderd jaar oud wordt. 

Het was een heftige dag voor de koningin, die naast haar toespraak tijdens de jaarlijkse feestdag, ook ongetwijfeld in haar maag zat met het interview van Harry en Meghan met Oprah, dat die dag ook werd uitgezonden. Volgens paleismedewerkers zit ze echter wel ergens anders met haar hoofd: "Haar gedachten zijn bij haar man. Ze maakt zich veel meer zorgen over Philip dan over dat interview." 

Koningin Elizabeth tijdens Commonwealth Day
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Harry en Meghan Markle maken geslacht baby bekend

Het interview is dinsdag 9 maart om 20.30 uur te zien op Net5. Als je niet langer kunt wachten dan kun je het interview maandagavond om 21.20 uur al zien op de VRT (België 1). Hier alvast een voorproefje...

Meghan Markle met gestrekt been in tegen haar schoonfamilie

04:19

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!