Beeld © ANP

Elizabeth en Philip hadden geen 'zorgen' om huidskleur Archie

8 maart 2021 14:55

Koningin Elizabeth (94) en haar man prins Philip (99) waren niet degenen met 'zorgen' over de huidskleur van baby Archie. Dat vertelt Oprah Winfrey (67) bij 'CBS This Morning' na afloop van de uitzending van haar interview met Meghan (39) dat vorige maand al was opgenomen. In dat interview zei Meghan dat er iemand binnen het Britse koningshuis was die zich tijdens haar zwangerschap zorgen maakte over de huidskleur van hun zoontje Archie.

"Hij vroeg me wel om duidelijk te maken dat het niet om zijn opa of oma ging"

Meghan wilde toen niet zeggen over wie het wel ging. Oprah, die Meghan en later ook Harry interviewde, zei maandag dat het bij die uitspraak niet over de koningin of haar man ging. Prins Harry zou Oprah gevraagd hebben dat heel duidelijk te maken. "Ze hebben niet tegen mij verteld over wie het wel ging, maar hij vroeg me wel om duidelijk te maken dat het niet om zijn opa of oma ging", vertelt Oprah. "Je kon wel zien dat ik het antwoord eruit probeerde te krijgen, zowel op de camera als achter de schermen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Annemarie de Kunder: 'Je voelt de ernst van de situatie van Meghan'

Harry zei in het interview dat de media "heel erg bevooroordeeld en racistisch" waren. Dat zou voor hen dan ook een van de redenen geweest zijn om het Britse koningshuis te verlaten.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!