Koningin Elizabeth, Meghan Markle en prins Harry Beeld © Getty Images

'Harry en Meghan hoeven niet op steun van Britse volk te rekenen'

9 maart 2021 14:43

De meeste Britten hebben meer begrip voor de koninklijke familie dan voor Harry (36) en Meghan (39), na het zien van het veelbesproken interview dat Oprah Winfrey (67) met de hertog en de hertogin van Sussex hield. Die uitslag deelde de Britse opiniepeiler YouGov.

Deelnemers aan de peiling werd gevraagd voor wie ze meer sympathie voelden na het zien van het twee uur durende gesprek. Daarop antwoordde 36 procent achter koningin Elizabeth te staan, terwijl 22 procent koos voor de kant van Harry en Meghan. Van de respondenten steunde 28 procent geen van beide kampen, 8 procent voelde nog sympathie voor beide partijen en 6 procent wist het niet.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Queen 'weigert statement te maken' over Harry en Meghan

De opiniepeiler spreekt van verdeeldheid bij de Britten. Zo steunen veel jongeren juist Harry en Meghan, waar ouderen eerder de kant van Buckingham Palace kiezen. Van de deelnemers tussen de 18 en 24 jaar stond maar liefst 48 procent achter de prins en zijn vrouw en slechts 15 procent achter de Britse koninklijke familie. Slechts 9 procent van de 65-plussers koos de kant van Harry en Meghan.

Ook is er verdeeldheid aan de hand van de politieke voorkeuren. De opiniepeiler meldt dat conservatieve Britten met 64 procent veelal de kant van het hof kiezen, waar van de liberale of Labour-stemmers respectievelijk slechts 29 procent en 15 procent sympathie voelt voor de koninklijke familie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meghan houdt pleidooi voor privacy voor camera bij Oprah

Aan de peiling deden ruim 4600 Britten mee. Het interview met Harry en Meghan was maandagavond op de Britse televisie te zien en trok 11,4 miljoen kijkers.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!